MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bayır'dan 'İzmir işgal altında' diyen Bakan Kurum'a tepki!
Güncel
15 Eylül 2022 Perşembe 15:38

CHP'li Bayır'dan 'İzmir işgal altında' diyen Bakan Kurum'a tepki!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir televizyon programındaki "İzmir işgal altında" sözlerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan tepki geldi. Bayır, "Sanki Yunanistan'da bir şehir İzmir. Ne demek 'İzmir işgal altında.' İzmir'de halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanı, halk oyuyla seçilmiş milletvekilleri var. Bu İzmir'e ve İzmirliler'e bir hakarettir" dedi. 
SONKALEİZMİR-Katıldığı bir televizyon programında "Şu an maalesef İzmir, beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada algı oluşturarak işgal altındadır. İzmir yönetimi işgal altındadır. Onlar 'Osmanlı'yı işgal etti' diye anlatıyor gerçi ama" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan tepki geldi. Bakan Kurum'u söylemini düzeltmeye davet eden Bayır şöyle konuştu:

"İzmir için işgal altında olduğunu söylemiş. 'Aslında doğru söylemiş. İşgal altında. Peki kimler tarafından? Kalpaklı Atatürk'çüler tarafından. Bundan rahatsızlık duymasın. İşin doğrusu gerçekten şaşırtıcı. Eğer sayın bakan Kurum, daha önce İzmir'e gelmemiş olsa diyeceğim ki "Herhalde İzmir'in Türkiye hudutları içinde olduğunu bilmiyor' Sanki Yunanistan'da bir şehir izmir. Ne demek İzmir işgal altında. İzmir'de halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanı halk oyuyla seçilmiş milletvekilleri var. Bu İzmir'e ve İzmirliler'e bir hakarettir. Bunu söylemini düzeltmeye davet ediyorum sayın Bakan'ı."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerinden sonra dün sosyal medya hesabından kalpaklı Atatürk fotoğrafı paylaşmıştı.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir