MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Başarır'dan İzmir Körfezi mesajı... İZMİR'E YAKIŞMIYOR!
Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 14:04

CHP'li Başarır'dan İzmir Körfezi mesajı... İZMİR'E YAKIŞMIYOR!

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ve kirlilik ile ilgili bakanlık ve belediyelerin el ele vermesi gerektiğini belirten Başarır, "Körfezdeki durum İzmir'e yakışmıyor. İzmir halkı bu durumu hak etmiyor. Bakanlıklar ötelemiş. Geçmiş dönem belediyelerimizde de ihmal vardır. Bu dönem İzmir'in körfez sorunu çözülecek. Orası eskisi gibi mis gibi kokacak" dedi

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Başarır, yeni başlayan eğitim sezonu, ekonomi, şiddet olayları üzerinden hükümeti eleştirdi.

"SİLAHLI OLAYLARDA GÜNDE 6 VATANDAŞIMIZ ÖLÜYOR"

İstanbul Ümraniye'de görevi sırasında şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'a rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Başarır şunları söyledi:

"Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. İstanbul'un göbeğinde gerçekleşiyor. Sokaklarımız Teksas gibi. Organize Suçlar Endeksi'nde Avrupa'da birinci sıradayız. Umut Vakfı'nın araştırmasında son 10 yılda 35 bin silahlı olay gerçekleşmiş. 2 bin 318 yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Silahlı olaylarda günde 6 vatandaşımız ölüyor. İçişleri Bakanı kendisine şiddet ile ilgili sorulan sorulara şışt diye cevap veriyor. Hayır susmayacağız. İnsanlar silahlara çok kolay şekilde ulaşabiliyor. Buna seyirci kalan bir iktidar ve bakan var. Hazine'nin iç ve dış borçları 232 buçuk milyar artmış bir önceki aya göre. Toplam borcumuz 8 trilyon 339 milyar.. Göreve geldiklerinden bugüne kadar toplam borç 8.3 trilyon. Bunun 8.1 trilyonu AKP döneminde yapılmış. AKP 200 milyar ile aldığı borç miktarını 8.3 trilyon liraya çıkarmayı başarmış. Faiz ödemeleri birçok dünya ekonomisinde küçük bir yer tutarken bizde en büyük kalem haline gelmiş. 2000'den bu yana 577 milyar 803 milyon dolar faiz ödemişiz. Türkiye'nin iç ve dış borcundan fazla faiz haram diyen cumhurbaşkanı bir grup tefeciye faizciye ödemiş. Tasarrufu halka, işçiye, emekçiye, öğrenciye yükleyen cumhurbaşkanı tam bir sefa içerisinde. Gıda enflasyonunda dünyada birinci sıradayız. Çalışma süresi en yüksek ülkeyiz. Kişi başına düşen milli gelirde 17. sıradayız. Ekonomide ilk 10'da olacağız dediler 17. sıradayız. Hiç utanmıyorlar.

"SUCUK PARTİSİ YAPTILAR"

Yoksulluk oranı gerçek yüzde 30. Bu durumda beyefendinin sarayında 2024'ün ilk 6 ayında 1 milyar 582 milyon ihale gerçekleştirilmiş. Bunu Recep Tayyip Erdoğan yapmış. Sayın Erdoğan yol yapıyor musun, hayır. Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bu sadece sarayın masrafları. Cumhuriyet tarihinden bu yana halka kötülük yapan başka bir cumhurbaşkanı yok. Ağustos ayındaki saray gideri 1 milyar 800 milyon TL. hesabı verilemeyen bir gider faciası ile karşı karşıyayız. Beyefendi bir günde 3 bin 529 asgari ücretlinin, 4 800 emeklinin maaşını tüketiyor. Saray bu haldeyken dezenformasyonla mücadele adı altında kurulan İletişim Başkanlığı. 2 milyar 692 milyonluk ihale almış. Fahrettin Altun'a soruyorum ne aldın? Bunu sosyal medya trollerine mi, havuz medyasına mı harcadın? İletişim Başkanlığı adı altında böyle bir harcama yapılması. Sarayın reklamını yapacaksın ülkede gerçekleri gizleyeceksin. Basın ve sosyal medya yoluyla... Bu bir suç. Yeri ve zamanı geldiğinde bu suçu işleyenler hesap verecek. Bakanlar sucuk partisi yapıyor. Milyonlarca çocuk daha sucukla tanışamadı. Bu beyefendiler sucuk partisi yapıyor. Milli Eğitim Bakanı okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi yok. Veliler, çocuklar okulları temizliyor. Ama bu beyefendi tarikatlarla STK adı altında sözleşme imzalıyor. Temizlik firmalarıyla sözleşme yap, okullarda hastalık türemesin. Tarım Bakanı yalan söylüyor. Adalet Bakanı Narin vahşetinde olayı gizleyen milletvekilini koruyor. İçişleri Bakanı bugün polis öldürülüyor, Narin olayı sorulduğunda susuyor."

"SAYIŞTAY SUÇ İŞLİYOR"

Sayıştay'la ilgili eleştirilerde bulunan Başarır sözlerine şöyle devam etti:

"Sayıştay raporları meclise gelir bu sıralar. Sayıştay, devletin, bakanlıkların harcamalarının röntgenini çeker. Meclis ona göre 2025 bütçesini yapar, tartışır. Üzülerek söylüyorum ki Sayıştay'ın çektiği röntgen kararmakta. 2020'de Ulaştırma Bakanlığı'nın 199 sayfa harcama raporunu düzenlerken bugün 48 sayfa. Çevre Bakanlığı 244 sayfa rapor düzenlenirken bugün 76 sayfa. 2021'de cumhurbaşkanını aldığı hediyeler, arabanın lastikleri, hediye paketlerine harcanan para bile kalem kalem raporlanırken, bugün '3 milyar harcandı' deniliyor. Nereye harcanıyor? Sayıştay suç işliyor. Meclis toplam bütçede harcanan kalemleri bilmiyor. Kim ihale almış, ihaleler normal mi yapılmış, nereye harcanmış. Sayıştay gizli kapaklı sansürlü rapor veriyor. Cumhuriyet tarihinden itibaren ilk kez böyle bir şey oluyor. Bugüne kadar en fazla 30-40 milyarlık sapma olmuş. Toplam ödenek 7 trilyon. Fazlası olan 1 trilyon 300 milyarın hesabı yok. Nerede bu para? Meclis başkanı ve Sayıştay başkanına sesleniyoruz. Sizin göreviniz bunları gizlemek değil. Utanın artık utanın. Utanç duyuyorum ben. Yönetilemeyen bir ülke var. Paramızın hesabını soramadığımız bir Türkiye var. Türkiye soyuluyor. Türkiye'nin parası 600 milyar dolara yakın parası bir grup tefeciye verilmiş. Türkiye'yi seçim kurtarır. Sefaleti, hukuksuzluğu, ahlaksızlığı, kirliliği seçim kurtarır. Geçim yok, seçim olmalı. Bu kirlilikle mücadele edecek diri bir yönetim olmalı. Gencecik insanlar gelir bu ülkeyi kurtarır. Biz diri bir ülkeyiz. Bu kadar para harcanmış halen ayakta durabiliyoruz. Namuslu insanlar bu ülkeyi düzlüğe çıkarır."

DEVLET BAHÇELİ ELİNİ YIKADI MI?

Ali Mahir Başarır, basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun elini havaya kaldırması ile ilgili konuşan Başarır, "Hüda Par ve benzeri partilerle, her türlü teröre bulaşmış partilerle aramızda mesafe vardır. İstiklal Marşı'nı eleştiren, Anayasa'nın ilk 4 maddesini kaldırabiliriz diyebilecek kadar bir partidir. Elini yıkamışmışır bilmiyorum. Utanç duymuyorsa. Onun adına milyonlarca utanan insan var" dedi.

EKREM İMAMOĞLU DAVASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili soruya yanıt veren Başarır, "Ekrem İmamoğlu, CHP tarihinin en önemli isimlerinden biri. Bizim kıymetlimizdir. Düzenli olarak düşünüyoruz. 2019'da sezim iptal edildiğinde bu parti dimdik ayakta durup 8 bin farkı 800 bine çıkardıysa, Türkiye'nin her yerindeki belde il İstanbullu olduysa öyle bir hata yaparlarsa herkes onun yanında olacaktır, bunu bilsinler. Ekrem beye siyasi yasak getirmeyi hayal edenler sakın böyle bir şey yapmayın, pişman olursunuz" diye konuştu.

"İZMİR KÖRFEZİ MİS GİBİ KOKACAK"

İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümlerine değinen Ali Mahir Başarır şunları kaydetti:

"İzmir Avrupa'nın en önemli şehirlerinden biri. Gözbebeğimiz bizim. Körfezdeki durum İzmir'e yakışmıyor. İzmir halkı bu durumu hak etmiyor. Bakanlık ve belediyeler el ele vererek bu sorun çözmek zorunda. Çok önemli bir sorun. Genel Başkanımız başkanlarla konuşuyor. Sadece balık ölümleri değil, koku, çevreye verdiği zarar giderilmeli. Bakanlıklar da ötelemiş. Geçmiş dönem belediyelerimizde de ihmal vardır. Bu dönem İzmir'in körfez sorunu çözülecek. Orası eskiden olduğu gibi mis gibi kokacak."

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir