MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bakan plastik ticaretine dikkat çekti
Politika
31 Ocak 2021 Pazar 15:44

CHP'li Bakan plastik ticaretine dikkat çekti

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'nın (Interpol) "Plastik Atık Pazarında Yasadışı Eğilimler"raporunu Meclis gündemine taşıdı. Bakan,"Usulsüzlüklerle ilgili denetimlere  ağırlık verilmesi gerek" diyerek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a, "Ticaretinin yasal takibi için hangi çalışmalar yürütülmektedir?" diye sordu. 

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Bakan, Interpol'ün "Küresel Plastik Atık Pazarı’nda Ortaya Çıkan Yasadışı Eğilimler" başlıklı raporuna ilişkin Bakan Pekcan ve Bakan Elvan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. Bakan, Interpol'ün raporunda, "64 ithalatçı, 57 ihracatçı ülkeyi kapsayan 257 uluslararası plastik atık ticareti rotasına işaret edildiğini ve rotaların 52’sinde, plastik atıkların büyük oranda yanlış yönetildiğini, suç örgütlerinin plastik atık ticaretine sızmak için gönderimleri yasadışı olarak farklı rotalara kaydırdıkları ve yetkilendirilmemiş atık yönetimi yöntemleri kullandıklarının belirtildiğini" bildirdi. 

"RAPOR CİDDİYE ALINMALI"

Bakan, "Plastik üretiminde de kullanımında da yönetiminde de şeffaflık ve hesap verebilirlik çok önemli. Usulsüzlüklerle ilgili denetimlere ayrıca ağırlık verilmesi gerektiğini görüyoruz" diyerek, Interpol raporunun dikkate alınması uyarısını yaptı. "Yasadışı ticaret ve küresel plastik ticareti rotalarındaki suç vakalarındaki artışa dikkat ederek önemlerimizi almalıyız" diyen Bakan, şu soruları yöneltti:

-Küresel ve ulusal güvenlik kapsamında, plastik atık ticaretinin izlenmesi ve yasal takibinin güçlü bir şekilde sağlanması için hangi araştırma ve çalışmalar yürütülmektedir? 

-Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) bu konuda hangi çalışmaları yürütme

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir