MENÜ
İzmir 40°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den flaş kongre talimatları... Önce yasak sonra iptal!
Politika
24 Mayıs 2024 Cuma 18:11

CHP'den flaş kongre talimatları... Önce yasak sonra iptal!

İl ve ilçe başkanlıklarına yazı göndererek kadın ve gençlik kolları kongrelerinde meclis üyeleri ile il genel meclisi üyelerinin istifa etmeleri gerektiğini bildiren CHP Genel Merkezi daha sonra karar değiştirdi. İkinci kez yapılan bildiride "Tüzüğün ilgili hükümlerinin bir sonraki kongre döneminde uygulanmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir" denildi.

SONKALEİZMİR-CHP il ve ilçe başkanlıklarına genel başkan yardımcıları Gül Çiftçi Binici ve Ansar Aytekin ile genel sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla iki ayrı bildiri gönderildi. İlk talimatta şöyle denildi:

"Tüzüğümüzün 41/2. maddesi "Nüfusu 50.000 den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday alamazlar." hükmünü haizdir. 
Bu hüküm, yapılacak olan Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerinde de uygun olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir. İşlemlerin bu duruma göre yürütülmesini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz."

 

İKİNCİ TALİMAT GELDİ

Daha sonra gönderilen ikinci talimatta ise "İlgi yazımız kapsamında il ve ilçe örgütlerimizden sürecin başlamış olmasına ilişkin gecikmiş bilgilendirmeler ışığında; objektif kriterler ve eşitlikçi adil davranış bütünlüğü çerçevesinde tüzüğün ilgili hükümlerinin bir sonraki kongre döneminde uygulanmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz" ifadeleri yer aldı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir