MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den JES çıkarması!
Güncel
22 Ocak 2021 Cuma 15:16

CHP'den JES çıkarması!

CHP'nin Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu, beşinci toplantısını İzmir'de yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, jeotermal konusunda incelemeler yapıp tarafları dinlediklerini belirterek, “Bu çalışma bitimince Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve TBMM'ye rapor sunacağız" dedi.

Komisyonda bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Gizem Özcan ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in de toplantıda yer aldı. EGEÇEP ve çevreciler de toplantıya katılım gösterdi. Sunumun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, çalışmalarda sona gelindiğini ve hazırlanan raporların TBMM'ye sunulacağını aktardı. Öztunç, "Bugün son günündeyiz. İzmir'de az önce odalar ve sivil toplum kuruluşları ve odalar ile toplantı gerçekleştirdik. Onların görüşlerini aldık. Taraflarını dinliyoruz. Sanayiciyi de, tarımcı arkadaşlarımız da dinliyoruz. Bu çalışma bitiminde raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve TBMM'ye de sunacağız. Jeotermal ile Aydın'da incirin, Manisa'da yüzümün bitirildiği bir gerçektir. Özellikle Manisa da yapılan üzüm üretimin en yüksek olduğunu ve bunun korunması gerektiğine dikkat çekmek isterim" dedi.

Geçen günlerde görevinden istifa eden Ekonomi eski Bakanı Berat Albayrak'a da değinen Öztunç, "Berat Albayrak nerede? Damat nerede? Kayıp… Bakanlıktan alındı mı istifa mı etti bilmiyorum ancak o gün bugündür yok. Damat Berat Albayrak nerede? Neden piyasaya çıkmıyor? Ekonomiyi mahvetti ortadan kayboldu. Bir diğeri de deprem için toplanan paralar nerede? Deprem vergileri nerede? 5 li çeteye harcadılar nerede diye sorduğumuzda pişkin pişkin gülüyorlar. 15 Temmuz Şehitleri ve yakınları için toplanan paralar nerede? Vatandaşlara İBAN dağıtıp para topluyorsunuz sonra onları 5'li çeteye veriyorsunuz" diye konşutu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir