MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Sözcüsü Yücel'den adaylık süreciyle ilgili flaş mesajlar...
Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 13:02

CHP Sözcüsü Yücel'den adaylık süreciyle ilgili flaş mesajlar...

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel yerel seçim öncesi belediye başkan adaylıkları ile ilgili flaş mesajlar verdi. Adayların belirlenmesi için mevcut başkanlarla ilgili memnuniyet anketleri yapılacağına dikkat çeken Yücel, "Memnuniyet varsa devam edecekler. Memnuniyette azaldıysa diğer aday adayları düşünülebilir" dedi. Yücel, hakkında soruşturma açılan Tunç Soyer'e destek vererek, "Yerel seçimler yaklaşırken bu soruşturmanın açılması oldukça manidar" dedi.

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. İzmir özelindeki soruları yanıtlayan ve adaylık süreçlerine dair dikkat çeken mesajlar veren Yücel, hakkında soruşturma açılan Tunç Soyer'le ilgili de konuştu. Yücel şöyle konuştu:

"Başkanlarımıza güveniyoruz. Pandemi sürecinden tutun, İzmir depremi, Maraş depremi sürecinde en güzel örneklerini verdiler. 2019'dan daha yüksek alacağımızı düşünüyoruz. 30 ilçeyi de kazanabilecek güce sahibiz.  İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarması gündemde. Ümit Özlale aday olma niyetini açıkladı. 2019'da aday çıkarmamışlardı. Oy oranıyla ilgili bir şey söylemek mümkün değil ama İzmir'i aday kim olursa olsun, Tunç Soyer olsun veya başkası olsun kazanacak durumdayız. Tunç Soyer yeniden aday olmak istediğini söyledi. Öncelikle belediyelerin CHP'de olduğu illerde memnuniyet anketleri yapılacak. Memnuniyet varsa devam edecek. Memnuniyette azaldıysa diğer aday adayları düşünülebilir."

"SEÇİM ÖNCESİ MANİDAR"

Yücel, Tunç Soyer hakkında 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu kutlamalarında yaptığı konuşmadan dolayı, "Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği gerekçesiyle" açılan soruşturma ile ilgili ise şunları kaydetti:

"O gün ben de ordaydım. Başkanımız Soyer o günün anlamına uygun bir konuşma yaptı. Nutuk'tan yapılan alıntı nedeniyle bir soruşturma açılması burada Mustafa Kemal Atatürk'ün soruşturulması anlamına geliyor. Böyle kritik bir süreçte, yerel seçimler yaklaşırken bu soruşturmanın açılması oldukça manidar. Açıklamaya baktığımızda tamamen Nutuk'tan yapılan bir alıntı. Burdan bir şey çıkmaz. Soruşturma açılmış olmakla kalır. Başkanımızın duruşu, İzmir'e yaptığı hizmetler hepimizin övgü ile bahsedeceği hizmetler. Daha önceleri de anlamsız soruşturmalar açıldı. İçişlerini bakanlığının artık birilerinin kontrolü altında soruşturmalar açtığını düşünüyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir