MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Selçuk'tan TOKİ konutları tepkisi... ''Hayal kırıklığına dönüştü''
Politika
4 Ağustos 2025 Pazartesi 15:20

CHP Selçuk'tan TOKİ konutları tepkisi... ''Hayal kırıklığına dönüştü''

CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Selçuk'ta 2018 yılında zemin etüdü tamamlanan ve 1 Ekim 2020'de ihalesi yapılan TOKİ konutlarının 555 günlük teslim edileceği açıklanmasına rağmen aradan geçen 5 yılda tamamlanamadığını söyledi.

CHP Efes Selçuk İlçe Başkan İpek Onbaşıoğlu, İmar planlarının iptal kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Her fırsatta Belediyeyi hedef alarak algı yaratmaya çalışan iktidarın Selçuk’taki temsilcisi, çıkıp önce planların neden iptal olduğunu hak sahiplerine anlatsın, daha sonra da bu işin ne zaman ve nasıl sonuçlanacağını anlatsın. Yalanlarla dolanlarla peynir gemisi yürümüyor” dedi.

TUTMAYAN TARİHLER, BİTMEYEN MAĞDURİYET

Onbaşıoğlu, iktidarın Selçuk temsilcisinin TOKİ evlerinin inşaat süreci ve teslim edileceği tarihleri halkla paylaştığını, ancak verilen tarihlerde hiçbir teslimatın gerçekleşmediğini kaydetti. Onbaşıoğlu, verilen tarihleri şöyle sıraladı:

29 Eylül 2023: "TOKİ inşaatının %95’i tamamlandı. Mart 2024’te evler teslim edilecek."

9 Ekim 2024: "Mart 2025’te TOKİ evleri hak sahiplerine teslim edilecek."

26 Ocak 2025: "Mayıs ayında evlerinize geçeceksiniz."

18 Nisan 2025: "Yaz sonuna kalmadan teslim edilecek."

Son olarak: "Temmuz ayında herkes evine kavuşacak."

Onbaşıoğlu; “Temmuz 2025 geride kaldı, ancak ortada ne bir teslimat var ne de net bir açıklama. Üstelik inşaat alanında altyapı sorunlarının hâlâ devam ettiği, İzmirgaz ve İZSU'nun bölgede sürekli çalışma yaptığı, atık su bağlantılarının hâlâ tamamlanmadığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu. Yani "müjde" diye sunulan her tarih, yeni bir hayal kırıklığına dönüştü” dedi.

"VATANDAŞIN EVİNİ SİYASETE ALET ETMEYİN!"

TOKİ konutlarının planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildiğini bu nedenle hak sahiplerine evlerinin teslim edilemediğini belirten CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, "Her yaptığı açıklamada suçu Selçuk Belediyesine atan AKP'nin Selçuk temsilcisi, önce dönüp kendi verdikleri tarihlere baksın. Tek bir anahtar bile teslim edilmeden her ay yeni bir teslimat tarihi vermek, siyasi sorumsuzluktan başka bir şey değildir" dedi.

Onbaşıoğlu, artık söz değil, somut adım atılması gerektiğini belirterek, "Bu halk beklemekten yoruldu. Evler derhâl teslim edilmeli. Selçuk halkının umutlarıyla oynamayı bırakın, sorumluluk alıp sonucu ortaya koyun" çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir