MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP PM'ye İzmir'den 3 isim...
Politika
5 Kasım 2023 Pazar 19:41

CHP PM'ye İzmir'den 3 isim...

CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlık koltuğuna oturduğu kurultayda Parti Meclisi (PM) de şekilleniyor. Özel'e kurultay öncesi desteklerini açıklayan CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel ile Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'ın PM'de yer alacağı öğrenildi. 

SONKALEİZMİR-CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa seçilen Özgür Özel'in Parti Meclisi (PM) için sunacağını açıkladığı anahtar listede İzmir'den 3 ismin yer alacağı öğrenildi.

60 kişiden oluşacak PM'de seçimle belirlenecek 52 kişi arasında Özel'e kurultay öncesi destek veren CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel ile Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'ın yer alacağı belirtildi. 

Murat Bakan ile Deniz Yücel, İzmir'de değişimci grup adına destek açıklayan ilk isimlerdendi. Kurultay delegesi olan Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ise Özgür Özel'in CHP İzmir İl Başkanlığı önündeki buluşmasına katılıp, İzmir'den Kemal Kılıçdaroğlu için verilen 55 kişilik destek deklarasyonundaki imzasını geri çekmişti. 

Kurultayın ikinci gününde PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları saat 19.00 itibariyle tamamlandı. Oylama saat 21.00'de başlayacak. 

PM'ye girecek 52 kişi seçimle belirlenecek, diğer 8 isim ise Bilim Yönetim Kurulu Platformu kontenjanından dahil edilecek. Genel Başkanın “A Takımı” olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir