MENÜ
İzmir 20°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak ilçe kongresinde gerginlik...
Politika
6 Ağustos 2023 Pazar 16:01

CHP Konak ilçe kongresinde gerginlik...

CHP Konak İlçe Kongresi'nde CHP önceki dönem milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır ile CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan arasında tartışma yaşandı. Önseçim ve atama konusunda karşılıklı konuşmalar sonrası salonda gergin anlar yaşanırken, kongreye ara verildi.

SONKALEİZMİR-Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki CHP Konak İlçe Başkanlığı kongresinde gerginlik yaşandı. CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam kürsüde CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı kontenjandan aday olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Çam, "Atama, atama, atama... Aday olmak isteyen arkadaşlar, genel merkezin, genel başkan yardımcılarının kapısında kuyrukta bekliyorlar. Ne kadar onur kırıcı.. Sandık kurulsun. Musa Çam olarak 2015’te ön seçime girdim. Örgüt beni birinci yaptı.  Tuncay Özkan ile aynı dönem görev yaptık. Ama 2018’de ben niye yokum bilmiyorum? Tuncay arkadaşımızın milletvekili olmasına karşı değilim ama Tuncay arkadaşımız 2015’te, 2018’de kontenjan, 2023’te de kontenjandan vekil oldu. Adil ve demokratik bulmuyorum” dedi.

ÖZKAN: ÖN SEÇİM İÇİN EL KALDIRDIM

Çam'ın eleştirilerinin ardından kürsüye çıkan Tuncay Özkan ise şunları kaydetti:

"Biz Türkiye’nin her yerinden milletvekili çıkardık ve çıkarmaya devam edeceğiz. Faşizm ile mücadele siz olduğunuz da oluyor, olmadığınızda olmuyor diye bir şey yok. 2008'de Ergenekon Davası’ndan içeri alındım ve 6 sene cezaevinde kaldım. CHP’ye de milletvekilliği için resmi bir başvurum olmadı. Arkadaşlarımız milletvekili oldular ben 2 buçuk sene daha içeride kaldım. Çıktığımda Sayın Genel Başkanımız benim maddi durumumun olmaması ve yıpranmışlık durumun nedeniyle kontenjandan vekil olmamı istedi. Ben de bu isteğini kırmadım. Musa Bey çok yetenekli bir milletvekilidir. Neden devam etmediği konusu medya önünde tartışılmamalı. İktidarda kalmak, milletvekili olmak için kimseye boyun eğmedik. Tüzük kurultayında ön seçim olsun diye tek el kaldıran MYK üyesiyim. Ben bugün de yarın da ön seçim isterim" 

BAYIR: BİZE SAHİP ÇIKILMADI


Özkan'ın ön seçimde el kaldırdım" sözleri üzerine araya giren CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "El kaldırman geçersiz sayıldı" dedi. Daha sonra söz alan Bayır, "Genel Başkan yardımcısıyken masaya yumruğunu vuracaktın. Ön seçim için MYK da el kaldırman yetmez. Bizim sahip çıktığımız arkadaşlarımız bize sahip çıkmadı. Bunu görmedik Sayın Özkan. Benim en güvendiğim insan sendin" dedi.

Bayır’ın ardından bir kez daha söz alan Özkan, “MYK’da Urla Belediye Başkanına karşı çıktım, Menderes’e karşı çıktım ve Menemen’e de karşı çıktım. Ben sustukça arkadaşlar garip yaklaşımda bulunuyor. Asla belediye başkanı ya da ilçe başkanı belirleme kurulunda yer almadım. MYK Üyesi olarak da gerekli itirazlarımı yaptım” dedi.

Tuncay Özkan'ın bu sözleri sonucu salonda gerginlik devam etti. Divan Başkanı Deniz Yücel kongreye ara verdi. Bu sırada salonda karşılıklı atışmalar yaşandı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir