MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İl Başkanı Yücel'den çok sert kampüs açıklaması
Güncel
27 Şubat 2020 Perşembe 20:06

CHP İl Başkanı Yücel'den çok sert kampüs açıklaması

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı tartışmalarına dahil oldu. Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu'na yönelik sert ifadeler kullanan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'yı hedef alan Yücel, "Siz ağzınızı da bozsanız, hakaret de etseniz belediyelerimiz İzmirlinin malını sizden korumaya, ranta peşkeş çekilmesini engellemeye devam edecek" dedi.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından AK Partili Mahmut Atilla Kaya'ya hitaben bir açıklama yayımlayan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, şu ifadeleri kullandı

 "1-İzmir halkını böyle ucuz çarpıtmalarla kandıramayacağınızı artık öğrenin.

2-Gerçek şu ki; Karabağlar belediyemiz, Üniversite yapımı için ayrılan araziyi bölmenize ve konut alanı olarak değiştirmenize karşı açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

3-Karar, üniversite alanı için ayrılan arazinin bölünmesine ve konut yapılmasına karşı alınmıştır. Dava sonucu Üniversite yapılacak alan korunduğu gibi, arazinin tamamına üniversite yapılabilecektir.

4-Deprem toplanma alanlarına gökdelen diken AKP kafasının, üniversite için ayrılan alana da göz dikmiş olması bizleri şaşırttı mı? Hayır!

5-Sayın Atilla Kaya arazinin tamamına Villa, Gökdelen, AVM değil de, Üniversite yapılması için Karabağlar belediyemizin verdiği mücadeleden neden bu kadar rahatsız oldu bilmiyoruz.

6-Ama şunu iyi biliyoruz ki, siz ağzınızı da bozsanız, hakaret de etseniz belediyelerimiz İzmirlinin malını sizden korumaya, ranta peşkeş çekilmesini engellemeye devam edecek. Sizin duruşunuza bir isim koymak zor ama bizim duruşumuza İzmir duruşu deniyor."

NE OLMUŞTU

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Karabağlar Belediyesi'nin Demokrasi Üniversitesi kampüsü dışında kalan konut alanıyla ilgili itirazını yerinde bulmuştu. Mahkeme, kampüs bitişiğindeki konut alanı planlarına yürütmeyi durdurma kararı vermişti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise "Kına yak. Üniversitenin önüne set çektin" diyerek Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu'nu hedef almıştı. Selvitopu ise "Bu tavır gayriahlaki. Üniversiteye değil konuta karşı çıktığımızı alemi cihan biliyor" demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir