MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇGD'den TELE-1 planı tepkisi: BUNLAR FAŞİZMİN TOPLUM İDEALİNE GİDEN ADIMLAR
Güncel
19 Ekim 2022 Çarşamba 10:36

ÇGD'den TELE-1 planı tepkisi: BUNLAR FAŞİZMİN TOPLUM İDEALİNE GİDEN ADIMLAR

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), dezenformasyon yasasının ardından TELE-1'e yönelik ekran karartma hazırlığı iddialarıyla ilgili sert bir açıklama yaptı. ÇGD, "Bu senaryoyu Hitler Almanyası, Mussolini İtalyası'dan biliyoruz: Önce sansür, peşinden otosansür, sonra cezalar; gazete kapatmalar, ekran karartmalar... Bunlar faşizmin toplum idealine giden adımlar!" mesajını verdi.

SONKALEİZMİR- ÇGD Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu senaryoyu Hitler Almanyası, Mussolini İtalyası'dan biliyoruz: Önce sansür, peşinden otosansür, sonra cezalar; gazete kapatmalar, ekran karartmalar... Bunlar faşizmin toplum idealine giden adımlar! Tele1 üzerinden verilen mesajı aldık, karşılığını veriyoruz: SUSMAYACAĞIZ!" denildi.

İLHAN TAŞÇI, TELEVİZYONUN FİŞİNİN ÇEKİLECEĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Kamuoyunda "sansür yasası" olarak bilinen, meclisten geçen dezenformasyon yasasının hemen ardından RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "Sansür yasasının mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin harekete geçti; TELE 1’in 10 güne kadar fişinin çekilmesi için rapor hazırlattı. Dikkat program durdurma değil ekran karartma! Üst Kurulun tavrını yarın göreceğiz. Basın özgürlüğü mü yoksa ekran kapatma mı diyecek" iddiasını gündeme getirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir