MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir meclisinde gündem memurlar... Tugay: ''Bu sorumluluğu herkes paylaşacak''
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 20:21

Büyükşehir meclisinde gündem memurlar... Tugay: ''Bu sorumluluğu herkes paylaşacak''

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında "Sosyal denge tazminatında yasal sınırın aşılmaması" kararı nedeniyle eylem yapan memurların durumu gündeme geldi. Meclis üyelerinden sınırın aşılması konusunda izin istenen önerge oy çokluğu ile komisyonlara havale edildi. Buna göre memurların da ileride çıkabilecek bir zimmet ile ilgili taahhüt vermesi istenecek. Başkan Cemil Tugay, "Herkes paylaşacak bu sorumluluğu. Öyle tek başına belediye başkanına yıkmak ile olmuyor" dedi.
SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısının ilk oturumu Kültürpark 4 No'lu Hol'de yapıldı. Mecliste Büyükşehir Belediyesi memurlarının yasal sınırın üzerinde sosyal denge tazminatı alabilmesi konusu gündeme geldi. Meclis üyelerinden üst sınırın aşılması için izin istendi. Gündem maddesine göre memurların da üst sınır aşıldığı için Sayıştay soruşturması sonucu bir zimmet hakkı çıkması halinde parayı geri ödemeyi taahhüt etmesi istenecek. 

ATMACA: "SORUNUN BU YOLLA ÇÖZÜLECEĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM"

AK Partili Meclis üyesi Uğun İnan Atmaca, sorunun bu yolla çözüleceği kanaatinde olmadığını öne sürerek, 
"Sosyal denge tazminatı ile ilgili yasal sınır üzerindeki yetkiyi meclisin vermesini istiyorsunuz. Kanunla gelen bir dumumun meclisle aşılacağı kanaatinde değilim. Önerimiz farklı. Her fırsatta ortak akıldan bahsediyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Kurban Bayramı'nda, Cumhuriyet Bayramı'nda, Ramazan Bayramı'nda ikramiye verilsin. Yakacak yardımı, farklı aylarda 3'er bin lira ödeme gibi... Sosyal dengeyi yasal sınırda tutup bunu diğer ek ödemelerle, zeval gelmeyecek şekilde çözümünü öneriyoruz" dedi. 

YILDIZ: "GEÇMİŞ UYGULAMALAR DEVAM ETMELİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız da, "Zaten var olan yetkiniz, kullanabilirsiniz. Memur kardeşlerimizin taahhütname vermesinden bahsediyoruz. Samimiyetle duruş ortaya koyuyoruz. Söylemlerinizi üzülerek izliyorum. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak 2023'te verdiniz. Oradaki tercihinizi burada kullanmadınız. Biz bu meselenin çözümü için geçmiş uygulamaların devam etmesi gerektiğini söyledik" diye konuştu. 

YILDIR: "ÇÖZÜM HÜKÜMETTE YATIYOR"

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Levent Yıldır, "Arkadaşlarımızın duyarlılıklarını taktirle karşılıyorum. Konunun temel çözümü hükümette yatıyor. Üst sınır artırılırsa yasalara uygun şekilde memur arkadaşlarımızın istekleri yerine gelir" dedi. 

BAŞKAN TUGAY: "BU SORUMLULUĞU HERKES PAYLAŞACAK"

Başkan Cemil Tugay da konuyla ilgili yasal bir dayanak oluşması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bir talep var memur arkadaşlarımızdan. Bunun bir yasal dayanağı olması lazım. Sınır üzerinde ödeme yapılması ile ilgili konuşulduğunda 'Sancaktepe'de AK Parti' çıktı diye açıklama yaptınız. Anlayamıyorum bu konuyu. Meclisin bana bu konuda izin vermesi lazım. Meclisin görüşüne başvuruyorum. Daha önce alınan yetki yeterli değildi. Orada yasal sınırda yetki verdiniz. Şu an böyle bir şey yapacaksak meclisin onayı ile yapacağız. Komisyonlarda tartışılır. Olumsuz görüş verecekseniz size ait. Yasal sınır, yasal sınırdır. Yasada ikramiye de farklı bir ödeme de yok. Toplu sözleşme imzalayamadık. 'Yasada sınır var, üzerine çıkamayız' dedim. Onlar bunu kabul etmediler. Sayıştay'ın soruşturma açılacağına dair tespiti de var. Meclise şunu söylüyorum. Bu arkadaşlar bizim çalışanlarımız. Buyrun bu kararı birlikte verelim. Oylama yapmıyoruz, komisyonlara havale ediyoruz. Herkes orada görüşünü dile getirsin. Meclisin kararının bize referans olacağına inanıyorum. Sonuçta hukuk yoluna gider bu. 'AK Partili, MHP'li meclis üyelerimiz de yasal sınır üstüne çıkma ile ilgili olumlu görüş bildirdiler' deriz. Geçmişle ilgili tuhaf hesap sormadan rahatsızım. Bunu defalarca açıkladım. Bana Karşıyaka dışında bir şey diyebiliyor musunuz? Herkes paylaşacak bu sorumluluğu. Öyle tek başına belediye başkanına yıkmak ile olmuyor."
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir