MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir esnafa da destek olacak!
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2020 Salı 12:05

Büyükşehir esnafa da destek olacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde işyerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafın da desteklenmesi için bir çalışma başlatacaklarını duyurdu. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Başkan Soyer, “Esnafımız için yapabileceğimiz ne varsa, elimizden ne geliyorsa üzerinde çalışır, destek veririz” dedi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 94’üncü toplantısı pandemi önlemleri nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı. 30 Ekim depremi sonrası izlenen süreç ve pandeminin sektörlere etkilerinin ele alındığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kurul üyelerine depremle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında 3 ana başlıkta bilgi verdi.

Soyer: “İzmir olarak iyi bir sınav verdik”
Yürüttükleri koordineli çalışmalar ve dayanışma kampanyaları ile büyük bir başarı hikayesi yaratıldığını söyleyen Soyer, “Hedefimiz deprem sonrası çadırlarda kalan yurttaşlarımızı bir an önce başlarını sokacakları bir yuvaya kavuşturmaktı. Bu hedefimizi de dün itibariyle gerçekleştirdik. Herkesin desteği ile çok güçlü bir afet süreci yönettik. Zannediyorum bu deprem sonrası en organize, en başarılı afet yönetimi oldu. Devletimizin kurumları ile birlikte hareket ederek yürüttüğümüz çalışmalar hedefe doğru zamanda varmamızı sağladı. Bunu bir uyarı depremi olarak görüyor, İzmirlilere güven içinde yaşadıkları duygusunu vermek için bundan sonraki çalışmalarımızı planlıyoruz. Bütün binaların kontrolü ve karnelendirilmesi için çalışma başlatıyoruz. Bu süreçten İzmir olarak iyi bir sınav vererek çıktığımızı düşünüyorum. Meslek odalarımıza, bu işbirliğini sağlayan her bir arkadaşımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Öztop: “Birçok kente göre daha iyi durumdayız”
Toplantıda İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop ise İzmir’de pandemi durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. İzmir’de birçok kente göre daha iyi durumda olduklarını bildiren Öztop, hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 76 seviyesinde olduğunu, depremin virüsün yayılımını artırdığını, yurttaşların kendi içlerinde ciddi tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Kurul Başkanı Sıtkı Şükürer, koronavirüsün bir dünya afeti haline geldiğini, çok vahim bir tablo ile karşılaşıldığını vurgulayarak "Umarım kuraklık gibi başkaca kötü sürprizlerle karşılaşmayız” dedi.

Abacıoğlu: “Afet ve pandemilere hazırlıklı olmalıyız”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hakan Abacıoğlu, pandeminin ikinci dalgasıyla birlikte virüsün öldürücülüğünün değil bulaştırıcılığının arttığını söyledi. Tüm dünyada yürütülen 300 aşı çalışmasının olduğuna da değinen Abacıoğlu, bundan sonraki yıllarda afet ve pandemilerin devam edeceğini kentlerin buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında tüm işyerlerinin 14 gün kapanması gerektiğini söyleyerek, işten çıkarma yasağının ve ücretsiz izin uygulanmasının devam etmesi gerektiğini diye getirdi.



Yorgancılar: “Çıkış yolumuz üretim”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, depremin yaralarının sarılmasında gösterdikleri çaba ve depremzedelere gösterdikleri ilgiden ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'ye teşekkür etti. Yorgancılar ülke olarak eyleme geçme zamanının geldiğini belirterek, "Dünya yeniden tasarlanırken takip edilen mi yoksa takip eden ülke mi olacağız? Kendi kendine yetebilen mi yoksa dışa bağımlı bir ülke mi olacağız? Pek çok sektör pandemiden etkilendi. Havayolu ve hava ulaştırmacılığı, turizm,  restoran konaklama, otomotiv ve yan sanayi. Üretim yoksa kalkınmak hayaldir. Ülkenin çıkış yolu üretimden geçiyor" dedi.

Mutlu: “Esnaf zor durumda”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ekonomik koşullar nedeniyle zor durumda olan esnafın pandemi ve depremden dolayı daha da zor günler geçirdiğini söyledi. Mutlu, deprem nedeniyle işyeri yıkılan ve ağır hasar gören 100'e yakın esnaf ve sanatkar için bir "bir destek bir tezgah" kampanyasının başlatılmasını istedi.

“Esnafımıza destek olacağız”
Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde iş yerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafın da yaralarını sarmak için çalışacaklarını söyledi. Soyer, “Depremde işyerleri yıkılan veya ağır hasar gören esnafımıza Bir Kira Bir Yuva kampanyası kapsamında 10 bin lira, orta derecede hasar gören esnafımıza ise belediye bütçesinden 5 bin lira aktarım yapabiliriz. Esnafımız için yapabileceğimiz ne varsa, elimizden ne geliyorsa üzerinde çalışır, destek veririz” dedi.

“El ele vermek zorundayız”
Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu’nun  ‘gelecek yıllarda afet ve pandemilerle karşılaşacağız” uyarısına yönelik de bir açıklama yapan Soyer, “Yaşadığımız bu felaket ne ilk ne de son olacak. Ama biz şunu gördük ki ele ele verirsek,  birbirimizi dinleyip anlamaya çalışırsak ancak o zaman bu felaketlerin tahribatını azaltmayı başaracağız.  Biz en azından kurumlar olarak çok daha ayağı yere basan işbirlikleri oluşturmak mecburiyetindeyiz. Birbirimizin koluna samimiyetle girip birbirimize destek olmak mecburiyetindeyiz. Eğer bunu başaramazsak bu afetler daha çok tahribata yol açacak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir