MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den 'Kaçak demir iskele' açıklaması... Yıkım kararlılıkla tamamlanacak!
Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2024 Salı 15:46

Büyükşehir'den 'Kaçak demir iskele' açıklaması... Yıkım kararlılıkla tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan Ayıbalığı Koyu'nda Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarına izinsiz kurulan demir iskelenin yıkım işlemlerinin engellenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Doğayı tahrip ederek kaçak olarak inşa edilmiş demir iskelenin yıkım süreci kararlılık içinde tamamlanacaktır" denildi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ayıbalığı Koyu'ndaki kaçak demir iskelenin yıkımı için gittikleri alanda işletmeci firma tarafından engellenmişti. Büyükşehir Belediyesi, yaşananların ardından yazılı bir açıklama yaptı. Yıkım için 'Kararlılık' vurgusu yapılan açıklama şöyle:

"Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi sınırlarındaki Ayıbalığı Koyu'nda Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarına izinsiz olarak kurulan demir iskelenin kaldırılmasına yönelik yasal ve idari süreç İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddiyetle takip edilmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Karaburun Belediyesi ile yapılan yazışmaların ardından mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait alandaki izinsiz demir iskeleninyıkılmasına ilişkin görev İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmiş bulunmaktadır.

Yasal tebligat süreçlerintamamlanmasının ardından 22 Temmuz 2024 tarihinde yıkım işleminin tamamlanması amacıyla bölgeye giden ekiplerimiz işletmeci konumundaki kişilerin direnciyle karşılaşmış, güvenlik güçlerinin de yetersiz kalması nedeniyle yıkım gerçekleştirilememiştir.

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/c maddesi kapsamında, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine göre yıkılmasına yönelik iş ve işlemlerin belediyemizce yerine getirilmesi engellenmiştir.
Yasayla tanımlanan görevin ifası için ekiplerimiz kolluk kuvvetlerinin gerekli desteği sağlaması koşuluyla önümüzdeki günlerde yıkım faaliyetini gerçekleştirmek üzere gerekli adımları atacaktır. Doğayı tahrip ederek kaçak olarak inşa edilmiş demir iskelenin yıkım süreci kararlılık içinde tamamlanacaktır.

Bu süreçte görevlerini yapma çabasındaki kamu personelini tehdit ve fiziki müdahale yoluyla engellemeye çalışan kişiler hakkında ise gerekli yasal girişimler başlatılarak tarafımızca takip edilecektir."

İlgili haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir