MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den Bergama'ya 103 milyon TL'lik yatırım!
Yerel Yönetimler
20 Ekim 2023 Cuma 16:59

Büyükşehir'den Bergama'ya 103 milyon TL'lik yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU'nun "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje" başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama'da 103 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek üç ayrı projenin temelini attı. Büyük ilgi gören törenle; 21 kilometrelik atık su ve yağmur suyu hattını içeren iki ayrı proje ile 29 kilometrelik içme suyu hattı projelerine start verildi.

SONKALEİZMİR-Bergama İslamsaray Mahallesi'ndeki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, sivil ztoplum kuruluşlarının temsilcileri muhtarlar, meclis üyeleri ile yurttaşlar katıldı. 


103 milyon TL'lik maliyetle hayata geçirilecek 21 kilometrelik atıksu ve yağmur suyu hattını içeren iki ayrı proje ile 29 kilometrelik içme suyu hattı projeleri Bergama'ya hayat verecek.

"FİLİSTİN MESAJI: KATLİAMI DERHAL DURDURUN"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirirken şunları söyledi:

"Gerçekleştirilen çalışmalardan kaynaklı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Tunç Soyer, "İZSU Genel Müdürlüğümuzun Nisan ayında ilan ettiği '100. yılda 100 proje' seferberliğimizi adım adım uygulama çalışıyor ve projelerimizi teker teker hayata geçiriyoruz. Bunları yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bergama'ya deger katacak, koruyacak, güçlendirecek çok önemli altyapı yatırımlarının temelini atıyoruz. Bir hastane de dahil olmak üzere birçok sevil yerleşimin, çocukların hedef alındığı İsrail'in Gazze saldırılarını kınıyorum. Bebelerin, çocukların katledilişini uzaktan seyretmek yüreğimizi parçalıyor. Diliyorum ki bu zalimlikler son bulur, çocukların çocuklarını yaşaması mümkün olur. Tüm dünya liderlerine sesleniyoruz. Derhal bu katliamı durdurun.

4 buçuk yıllık görev sürecimizde sizlerin taleplerini her zaman kılavuz edindik. Sizlerin en büyük beklentisi altyapı sorunlarının çözülmesiydi. Eksiklikleri gidermek için altyapı yatırımlarına öncelik verdik. Bu kararlılıkla İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliği başlattık. İzmir'in günümüze kadar bekletilmiş tüm altyapı sorunlarını teker teker çözüyoruz. Tüm İzmirlilere 'İnsan onuruna yakışır bir yaşam' sözümüz var. Altyapı seferberliğimiz kapsamında sadece İZSU'nun yaptığı altyapı yatırımın bedeli 16 milyar lira. İZSU 4 milyor 900 milyon lira harcayarak kentimizin altyapı ağına bin 200 kilometrelik kanalisazyon şebekesini dahil etti. İzmir'in her noktasına kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu sağlamak için son 4 yılda 4 milyarlık yatırımla 2 bin 500 kilometrelik içme suyu şebekesi inşa ettik. Bugün Bergama'da bunlara yenilerini eklemek için bir aradayız. Bergama'da 3 yeni altyapı inşaatını bugün başlatıyoruz. İlki İslamsaray Mahallemizin yeni atık ve yağmur suyu hattı. İkincisi Tepeköy, Yalnızev, Kadriye, Bahçelievler ve Maltepe mahallelerimizin yeni atık su ve yağmur suyu hatları. Üçüncüsü ise Yukarıada, Zeytindağ mahallelerimizin yeni içme suyu hatları. Toplam 103 milyonluk yatırım sayesinde Bergama'nın altyapı ağına 21 kilometrelik atık su ve yağmur suyu hattı ile 28 kilometrelik içme suyu hattını kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımlar Bergama ve İzmir genelinde güvenli yaşam alanları oluşturma hedeflerimize bizi yaklaştıracak. İZSU Genel Müdürlüğümüz Bergama'da 183 milyon TL'lik yatırımlarla önemli projeleri tamamladı." 

BAŞKAN KOŞTU'DAN TEŞEKKÜR

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU yetkililerine teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir