MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de TİS zirvesi... Başkan Tugay, sendika yönetimi ile bir araya geldi!
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 17:48

Büyükşehir'de TİS zirvesi... Başkan Tugay, sendika yönetimi ile bir araya geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, memur eylemlerinin sona ermesi için bugün yetkili sendika Tüm Bel-Sen yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmede Başkan Tugay'ın 2025 Ocak ayına kadar 17 bin TL sosyal denge tazminatı üzerinden toplu sözleşme imzalanmasını istediği,  son kararın yürütme kurulu toplantısının ardından netleşeceği öğrenildi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, memur eylemlerine nokta koymak adına bugün Tüm Bel-Sen yöneticileri ile bir araya geldi. 

Sendika yönetiminin, Büyükşehir'in son teklifinin oylandığı pazartesi günkü referandumla ilgili Başkan Tugay'a bilgi verdiği, uzlaşma için gerekli şartların masaya yatırıldığı öğrenildi. Referandumda Büyükşehir'in teklifine 2 bin 57 kişi 'Hayır' oyu verirken, 1818 kişi ise 'Evet' demişti.


Başkan Tugay'ın 2025 yılı Ocak ayına kadar sosyal denge tazminatı konusunda 17 bin TL üzerinden sözleşme imzalanmasını istediği, sendika yönetiminin de yürütme kurulunda durum değerlendirmesi yapacağı belirtildi.

Sendikadan görüşmeye dair üyelere mesaj gönderilerek bilgilendirme yapıldı. Mesajda şöyle denildi:

"Merhaba değerli arkadaşlar bugün belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’la yaptığımız görüşmede sandık sonuçlarını kendisine bildirdik. Emekçilerin önceliğinin açığa alınan arkadaşlarımızın görevine iade edilmesi olduğunu bunu bir esir takasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Cemil Tugay görevden uzaklaştırılan arkadaşlarımız bugün göreve başlama yazılarını yazacağını sendikanın da 17.000 TL üzerinden 2025 yılının sonuna kadar toplu sözleşme imzalamasını istedi. 2025 yılı Ocak ayında memur maaşlarına gelen zam oranında artış yapılacağını şifaen ifade etti ve belediye başkanı olarak kendisine güvenmemizi istedi. Ayrıca 10 yaşından küçük çocuğu olan memurların sabah 1 saat geç akşam 1 saat erken çıkmasını da toplu toplu sözleşmeye ekleneceğini ve 1 Nisan’dan itibaren doğacak olan farkların da maaşla beraber yatırılacağını ifade etti. Değerli temsilci arkadaşlarım belediye başkanının yapmış olduğu bu öneriyi sizlerin değerlendirmesine sunuyorum. Görüşlerinizi bildirirseniz, yürütme kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir