MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Onat Tüneli inşaatı nedeniyle zarar gören evler için tahliye tebligatı!
Güncel
6 Haziran 2024 Perşembe 13:51

Buca Onat Tüneli inşaatı nedeniyle zarar gören evler için tahliye tebligatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Buca ile Bornova arasında kesintisiz ulaşımı sağlamak ve kent içi trafiği rahatlatmak amacıyla 2018 yılında yapımına başladığı Buca Onat Tüneli İnşaatı çalışmaları nedeniyle evlerinde çatlaklar oluşan bazı vatandaşlara tahliye tebligatı gitti. 

Yapımı süren Buca Onat Tüneli'nin inşaat çalışmaları nedeniyle Konak ilçesine bağlı Saygı, Mehmet Akif ve Atamer Mahallelerindeki bazı ev ve işyerlerinde çatlaklar oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tehlikeli Yapı Komisyonu tarafından yapılan incelemelerden sonra bazı haneler için "Tahliye" tebligatı yapıldı.



Tebligat yapılan haneler için AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ile AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş mahalle sakinlerini ziyaret etti. 


Ceyda Bölünmez Çankırı ziyaretlerden sonra şu açıklamayı yaptı:

"Geçirmiş olduğumuz seçim dönemi boyunca söylediğimiz tek bir şey vardı. Bu şehirde kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğu. Maalesef yıllardır beceriksiz yönetimin yapamadığı Onat Tüneli’nin yıllarca bıçak usulü ile oyulmaya çalışırken, artık hızlandırmak amacıyla dinamitle patlatması sonucunda maalesef buradaki evlerimiz zarar görmüş durumda. Bu zararı karşılamayan üstlenmeyen ve karşılarında muhatap bulamadıkları bir yerel yönetimle karşı karşıya mahalle sakinlerimiz. Biz bunun takipçisi olacağız siz muhatap bulamasanız da her zaman devlet yanınızda arkanızdayız.

EXPO MESAJI

Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Yeşildere’deki görüntünün İzmir’in protokol yoluna yakışmadığını defalarca açıkladık. EXPO’nun Yeşildere alanı üzerindeki adresinin yanlış olduğunu burada acilen kentsel dönüşümün ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladık. Ancak gelin görün ki art niyetli siyasi zihniyetin attığı her adım bu kente zarar vermekte ve sonraki mağduriyetlere sebep olmaktadır. Eğer Yeşildere bölgesi bugün kentsel dönüşüm planında dahil olsaydı şimdi dinamitle evlerini başına yıktığınız mahalle sakinler etap etap buraya taşınabilir zararları giderildikten sonra da yine evlerine kavuşurlardı. CHP gibi sadece makyaj projelerle vaatlerde bulunan ardından da iki kazma kürekle proje başlatan, sonunda işin içinden çıkamadığı için türlü bahanelerle mağduriyetlere neden olan bir anlayış İzmir’e ve İzmirlilere çok şey kaybettirmektedir.”
Mehmet Akif Mahallesi 2725 sokakta bulunan evinin taşıyıcı kolonları ve kirişlerindeki derin çatlaklar yüzünden 31 Mayıs 2024 tarihli tebligatla can ve mal güvenliği açısından riskli görülen evlerinin boşaltılması istenen vatandaşlardan Savaş Keleş; “Kimse ilgilenmiyor. İzmir depreminde bir bardağımız bile kırılmazken şimdi evimiz başımıza yıkılıyor. Şimdi de bize evlerinizi boşaltın diye tebligat göndermişler. Sorumlular nerede? Bize alternatif yer göstermeden, bizi evlerimizden mi çıkaracaklar?” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir