MENÜ
İzmir 38°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediyesi’nden can dostlar için hayati hamle...
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2025 Cumartesi 09:49

Buca Belediyesi’nden can dostlar için hayati hamle...

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, susuzlukla mücadele eden can dostları için hayati önem taşıyan bir çalışmaya imza attı. Ormanlık alanlar ve arazilere beton suluk yerleştirilirken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  bu zorlu günlerde can dostların yanında olmayı bir sorumluluk olarak değil, vicdani bir mesele olarak gördüklerini söyledi.

Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine ormanlık alanlarda yaşayan can dostları için harekete geçti. Belediye, Kaynaklar Mahallesi’ndeki Olduruk ve Söğüt mevkilerindeki ormanlık alanlar ve arazilere beton suluklar yerleştirdi.  



BAŞKAN DUMAN’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yaptıkları çalışmanın tüm canlılara duydukları sevginin bir yansıması olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sıcak hava dalgalarının etkisiyle doğadaki canlarımız, özellikle ormanlık alanlardaki dostlarımız büyük bir susuzlukla karşı karşıya. Biz de Buca Belediyesi olarak bu zorlu dönemde onların yanında olmayı bir sorumluluk değil, bir vicdan meselesi olarak görüyoruz. ‘İyilik Hareketi’ diyerek çıktığımız bu yolda, ormanlık alanlara yerleştirdiğimiz su kaplarıyla sessiz dostlarımızın yaşamına küçük ama yaşamsal bir destek sağlıyoruz. Tüm duyarlı komşularımdan ricam; evinizin önüne, bahçenize, balkonunuza bir kap su koyun. Unutmayalım; insan olmanın en temel gerekliliği, doğayı ve onun sessiz sakinlerini sahiplenmektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir