MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bremen’den Çeşme’ye büyük ilgi!
Güncel
17 Mayıs 2024 Cuma 10:21

Bremen’den Çeşme’ye büyük ilgi!

Bremen Osterholz belediye başkanı Ulrich Schlüter tatil ve iş gezisi için Çeşme’yi tercih etti. Dünya kenti İzmir derneği (DİDER) Bremen başkanı Ali Eliş ve Bremen YK üyesi Dr.Derviş Balcı Bremen heyetine eşlik etti.

DIDER Almanya ve Türkiye mensupları Osterholz Belediye Başkanı Ulrich Schlüter onuruna dün Çeşme’de bir kokteyl verdi. Kokteyle çok sayıda Alman ve Türk misafir ile birlikte Gaziemir eski Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda da katıldı.

Başkan Ulrich Schlüter toplantıda yaptığı konuşmada, DİDER’in aracı okuduğu kardeş şehir anlaşmasına kadar Türkiye hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını ancak gerek Bremen ziyaretleri gerekse kendilerinin Türkiye ziyaretleri sonucu Türkiye’deki toplumun ne kadar gelişmiş olduğunu, fark ettiklerini söyledi. Schlüter,  bu çerçevede İzmir ve Çeşme ile ilişkileri daha da geliştireceklerini,  termal turizm konusunda iş birliği yapacaklarını belirtti. Çeşme Belediye Başkanı seçilen Lal Denizli’yi kutladıklarınını, Çeşme Belediyesi ile görüşmeler yapacaklarını belirten Ulrich Schlüter termal turizm konusunda yoğun iş birliği öngördüklerini belirtti. 

Gaziemir eski Belediye Başkanı Halil Arda da açmış oldukları bu yolda her iki şehrin çok büyük çıkarları olduğunu, yeni yerel yönetimlerin bu irtibatı daha da geliştireceklerine inandığını belirtti.

DIDER Bremen başkanı Ali Eliş ise  yıllardır yazlarını Çeşme geçirdiğini belirterek, ''Artık Alman dostlarımız ile de Çeşme'yi buluşturmanın zamanı gelmiştir'' dedi.

DIDER Genel Başkanı Dr. Ahmet Güler, Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını, Almanya ile Türkiye arasında çok daha yoğun ilişkiler başlamasının kaçınılmaz olacağını, özellikle kardeş şehir Bremen ve İzmir çerçevesinde dernek olarak çok daha yoğun faaliyetler göstereceklerini belirtti.

Almanya’nın Bremen ile İzmir uzun bir süredir kardeş şehir. İki yıl önce Bremen‘in en önemli ilçelerinden Osterholz belediyesiyle İzmir’in Gaziemir Gelediyesi de kardeş kentler anlaşması imzalayarak sınırları genişletmişlerdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir