MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bozuk ATM'lere akın ettiler!
Dünya
16 Ağustos 2023 Çarşamba 15:58

Bozuk ATM'lere akın ettiler!

İrlanda'da bazı ATM'lerden hesaptaki paradan çok daha fazla nakit çekilebildiğinin fark edilmesi üzerine binlerce kişi bankalara akın etti.

İrlanda’da bazı ATM’lerin IT arızası sonucu fazladan para vermeye başlaması üzerine binlerce kişi bankaların önüne akın etti.

Ülke genelindeki bazı ATM’lerde hesaptaki paradan çok daha fazla nakit para çekilebildiği fark edilince büyük heyecan yaşandı. Kısa sürede ATM’lerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

IT arızasının yaşandığı İrlanda Bankası, müşterilerine bankacılık işlemlerinde bazı aksamalar yaşanabileceği uyarısı gönderdi.

POLİS HAREKETE GEÇTİ
Sosyal medyada yayılan videolar üzerine çok sayıda kişinin para çekmek için ATM’lerin önüne yığılmasının ardından İrlanda polisi kalabalığı dağıtmak için harekete geçti.

Buna karşı birçok kişinin fazladan para çekmeyi başardığı kaydedildi. Birçok kişinin bankadan kendi hesaplarına 1000 euro (yaklaşık 30 bin TL) kadar para gönderdiği ortaya çıktı


Yetkililer, sahip olmadıkları parayı çeken kişileri tespit edeceklerini ve bu kişilerin parayı geri ödemek zorunda kalacağını savundu. Arızayı gidermeye çalıştığını bildiren banka yönetimi, ATM’lerin başına da güvenlik görevlileri yerleştirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir