MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Böyle kapışma görülmedi!
Güncel
9 Mayıs 2019 Perşembe 18:50

Böyle kapışma görülmedi!

Urla' da hergün yüzlerce kişinin geçtiği yolda kahverengi renkli iki oluklu kertenkele, beş dakika birbirleriyle kavga etti. Daha sonra birbirlerinin kurtulan kertenkeleler üzüm bağlarının arasına girip, gözden kayboldu.

Urla Şehirlerarası Terminali'nin arka kısmında bulunan ve tarım arazilerin de bulunduğu yolda, yaklaşık 1,5 metre boyundaki iki oluklu kertenkelele birbirlerinin ısırmaya çalıştı. Şekilden şekle giren, yumak gibi birbirlerine dolanan iki kertenkele yaklaşık beş dakika kavga etti. Dişi oluklu kertenkele kurtulunca, üzüm bağlarına doğru sürünerek gözden kayboldu. Ardından da erkek olanı peşinden gitti.


OLUKLU KERTENKELE NEDİR?
Balkanlarda ve Asya'da yaşayan bir tür sürüngen olan ve halk arasında 'Kör yılan' olarak bilinen oluklu kertenkeleler, doğadaki en uysal canlılardan biri olarak kabul ediliyor. Yetişkinlerinin boyları yaklaşık 150 santimetreye kadar ulaşabilen oluklu kertenkeleler salgangoz, böcek, termit, karınca ve çekirgelerle besleniyor. Çiftçi dostu olarak anılan oluklu kertenkele ele alındığında dahi ısırmıyor, sokmuyor ya da zehirlemiyor. Dolayısıyla insan yaşamı için bir tehdit unsuru içermiyor. Doğadaki en uysal hayvanlardan biri olarak kabul edilen, fakat dış görünüşü nedeniyle yılana benzeyen oluklu kertenkelelerin, yılanlardan en büyük farkları ise göz kapaklarının olması. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir