MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'da kalker ocağına kapasite artırımı... HALKIN KATILIM TOPLANTISI YAPILACAK!
Güncel
29 Mayıs 2021 Cumartesi 11:03

Bornova'da kalker ocağına kapasite artırımı... HALKIN KATILIM TOPLANTISI YAPILACAK!

İzmir Bornova'da ZA Madencilik tarafından ÇED süreci başlatılan Kalker Ocağı Kapasite Artırımı Projesi için 22 Haziran'da halkın katılım toplantısı yapılacak. Proje alanı 23.75 hektardan 54.79'a, yıllık üretim kapasitesi ise 450 bin tondan 624 bin tona çıkarılması planlanan kalker ocağına yöre halkı ve çevreciler, yüksek miktarda toz oluşumu ile dinamitli patlamaların verdiğini rahatsızlık nedeniyle karşı çıkıyor.

SONKALEİZMİR-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde uzun süredir faaliyette olan ZA Madencilik'e ait kalker ocağının kapasite artırımı talebi nedeniyle halkın katılım toplantısı yapılacağını duyurdu. ÇED süreci başlatılan proje ile ilgili olarak 22 Haziran 2021'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nün belirleyeceği saat ve tarihte halkın görüşlerinin alınması ve bilgilendirme toplantısı yapılacağı duyuruldu.


YÜKSEK TOZ VE DİNAMİT RAHATSIZLIĞI

ZA Madencilik tarafından yapılan ÇED başvurusu ile proje alanının 23,75 hektardan 54,79 hektara çıkarılması, kalker ocağı kapasitesinin de yıllık 450 bin tondan 624 bin tona çıkarılması planlanıyor. Bornova'da yöre halkı ve çevreciler kalker ocağının kapasite artırımı talebine yüksek miktarda toz oluşumu ve çıkarım esnasında kullanılan dinamitlerin yarattığı rahatsızlık ve titreşim nedeniyle karşı çıkıyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir