MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Gürpınar'da 20 yıllık sorun çözülüyor..
Yerel Yönetimler
30 Ocak 2021 Cumartesi 16:02

Bornova Gürpınar'da 20 yıllık sorun çözülüyor..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yıllardır sağlıklı ve kesintisiz içme suyu talebi bulunan Bornova'nın Gürpınar mahallesinde, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaları inceledi. İki hafta içerisinde tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından mahallelinin su sorunu tamamen çözülmüş olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova'nın Gürpınar mahallesinde İZSU Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaları inceledi. Başkan Soyer, çeşitli sorunlar nedeniyle yeterli miktarda içme suyu alamayan mahalledeki çalışmalar hakkında İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan'dan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin sevgi gösteriyle karşıladığı Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ eşlik etti.



"TÜM HANELERE SU VERECEĞİZ"

Çalışmaları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 250 civarında hanenin su sıkıntısı yaşamasının ciddi bir sorun olduğunu söyledi. İzmir gibi bir metropolde bunun kabul edilebilecek bir durum olmadığını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Arkadaşlarımız iyi bir çözüm ürettiler. İki hafta içerisinde 250 hanenin tamamına suyu vereceğiz” dedi. Bölgede farklı ihtiyaçların bulunduğuna da dikkat çeken Soyer, şunları söyledi: “Mahalle sakinlerinin bir takım ihtiyaçları var. Yavaş yavaş onları da yapacağız. Burada herkese sahip çıkacağız. Göreve başlarken 'Arka sokaklar önceliğimiz' dediğimiz şey, işte bu. Onun için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”



20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, "Pınarbaşı Gürpınar mahallemizde 20 yıldır süren su sorunu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve İZSU'nun çalışmalarıyla çözülüyor. 15 gün içinde evlerin tamamına şebeke suyu bağlanacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR 20 GÜNDE TAMAMLANACAK

Yaşanan sorunlardan dolayı geçmiş yıllarda altyapı çalışmalarının yürütülemediği bölgede yaşayanlara yeterli miktarda su verilemiyordu. İZSU Genel Müdürlüğü ekiplerince sağlıklı ve yeterli içme suyu vermek için 28 Ocak'ta hat döşeme çalışmaları başladı. 20 gün içerisinde tamamlanması planlanan çalışmaların ardından, abonelik şartlarını sağlayan mahalle sakinlerine içme suyu verilmeye başlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir