MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi'nden örnek kentsel yenileme...
Güncel
18 Aralık 2022 Pazar 10:15

Bornova Belediyesi'nden örnek kentsel yenileme...

Bornova Belediyesi, kentsel yenilemede örnek bir çalışmaya öncülük ediyor. Kazımdirik Mahallesi Zafer Caddesi’nde 30 Ekim İzmir Depremi’nde ağır hasar gören Yiğit Çimen Apartmanı, Bornova Belediyesi’nin girişimi ile yerinde dönüşecek. 16 daire ve 4 dükkanın bulunduğu binanın yıkımının ardından temel kazma çalışmaları başladı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, örnek çalışmanın yapıldığı inşaat alanında depremzedeler ve yapımı üstlenen inşaat firmasının yetkilileri ile bir araya geldi. Kazımdirik Mahallesi'nde başlattıkları kentsel yenileme projesinin örnek olması gerektiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Biz depremden bir süre sonra konutları ağır hasar alan apartman sakinlerini ilgili bürokratlarımız ve müteahhitlerle bir araya getirerek kıvılcımı yakmıştık. Tarafları bir araya getirdik, en ideal mimari projeyi yaptık. Burada karşılıklı anlayış,  iyi niyet ve uzlaşı çok önemliydi. İlgili inşaat firması da ciddi anlamda fedakarlık gösterdi ve çalışmalar başladı. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Bu işbirliğinin yenilenmesi gereken diğer binalar için de örnek olmasını diliyorum” dedi.

BORNOVA'YA KATKIMIZ OLSUN

16 daire ve 4 dükkanın yer alacağı 8 katlı binanın yapımını, kar amacı gütmeden inşaat maliyeti fiyatına üstenen Süsler İnşaat’ın sahibi Hasan Çolakoğlu, “Başkanımız deprem mağduru vatandaşlarımız için katkı koymamızı rica etti, biz de tabi ki ‘hayır’ demedik. Bornovamız’a bir katkımız, hayırımız olsun istedik. Binanın inşaatını bir yıl içerisinde bitireceğiz” diye konuştu.

Yeni evlerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan hak sahibi vatandaşlar da destekleri nedeniyle Başkan Mustafa İduğ'a, müteahhit firmaya ve projenin çizimi gerçekleştiren Bornova Belediyesi'nin ilgili çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Güler keskin
 18 Aralık 2022 Pazar 18:05
Değerli belediye başkanımız sn Mustafa İduğ beye,Başkan yardımcımız sn Özlem Ayan hn,muhtarımız Dilek hn ve Süsler inşaat sn Hasan Çolakoğluna çok teşekkür ederiz...bizlerin yanında oldunuz...binamızın yapılması konusunda bizlere umut oldunuz...İZDEDA başkanımız Haydar Özkan beye de ayrıca minnettarız çok teşekkür ederiz bizlere hep yol gösterdi öncülük etti...insanın bir gecede evini kaybetmesi çok büyük bir acı...hiç kimseye göstermesin...iyiki varsınız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir