MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birlik Sağlık Sen'den mobbingle istifa ettirilen profesöre destek
Güncel
19 Eylül 2022 Pazartesi 11:44

Birlik Sağlık Sen'den mobbingle istifa ettirilen profesöre destek

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden baskıyla istifa ettirildiği öne sürülen Prof. Dr. Sevgi Akarsu'ya destek açıklaması yaptı. Doğruyol, "Bugün Sevgi hocaya yapılanın yarın bir başka bölüm başkanı ya da başka bir çalışanımıza yapılmayacağının hiçbir garantisi yok" dedi.

SONKALEİZMİR- Yazılı bir açıklama yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, DEÜ Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu'nun, asistan hekimlerin 15 Eylül'de yaptıkları iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle hastane yönetimince baskıyla istifa ettirildiği iddialarını anımsattı.

Doğruyol, "15 Eylül tarihinde yapılan iş bırakma eylemi için, dekanlık ve başhekimliğin birçok anabilim dalı başkanına talimat vererek asistanların grev yapmasına izin vermemelerini, eyleme katılanların isimlerinin bildirilmesini ve iş bırakan asistanlar hakkında işlem yapılması talimatı verdiği, Akarsu'nun asistanların kararına katılmadığını ancak iş bırakmanın yasal hakları olduğunu, onlara engel olamayacaklarını dile getirmesi üzerine, asistanlara müdahale etmediği için istifaya zorlandığı iddia edilmektedir. Seçimle göreve gelen ana bilim dalı başkanının mobbingle istifa ettirilmesi üzücüdür" dedi.

Tüm sağlık çalışanlarına da dayanışma çağrısı yapan Doğruyol, şunları söyledi:

"Biz hocalarımızdan ve çalışanlarımızdan haksızlık ve hukuksuzluk karşısında durmalarını, bugün Sevgi hocaya yapılanın yarın bir başka bölüm başkanı ya da başka bir çalışanımıza yapılmayacağının hiçbir garantisinin olmadığını ifade etmek isteriz. Ayrıca son birkaç yılda pek çok istifa ve görev değişikliklerinin olduğu ifade edilmektedir. Başhekimlik makamına getirilip, kısa sürede görevden alınanlar, branşında en iyi olan ülkemizde sayılı tecrübeli hocaların bile bölüm başkanlıklarından istifa ettiklerini ya da ettirildiklerine şahit oluyoruz. Biz Birlik Sağlık Sen olarak Sevgi hocamızın ve çalışanlarımızın yanındayız."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir