MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birlik Sağlık Sen'den 'Doktor Rümeysa' tepkisi
Güncel
25 Ekim 2021 Pazartesi 12:03

Birlik Sağlık Sen'den 'Doktor Rümeysa' tepkisi

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Ankara'da Doktor Rümeysa Berin Şen'in nöbet dönüşü trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi. Doğruyol, "Sağlık çalışanlarının insan üstü güçleri yok. Rümeysa'nın 36 saat aralıksız nöbet tuttuğu ve yorgunluk yüzünden kaza yapmış olabileceği çok acı. Sağlık Bakanlığı'nın şartları düzeltmek için hiçbir çabası yok. Rümeysa nöbet listesinden çıkarılacak. Yerine kalan asistanlara ekstra nöbet yazılacak" dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen'in (25) nöbet dönüşü trafik kazasında hayatını kaybetmesi yürek yakarken, Sağlık Bakanlığı'na bir tepki de İzmir'den geldi.
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının sıkıntılarına karşı duyarsız olduğunu belirterek, "İş sıkıntıları çözmeye geldi mi gözleri kör kulakları sağır. Sağlık çalışanlarının ekstra güçleri yok. Onlar süper kahraman değil" dedi.



"SAĞLIK ÇALIŞANLARI TÜKENDİ"

36 saat nöbet tutturmanın insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Doğruyol şöyle konuştu: 

"Doktor Rümeysa'nın 36 saat aralıksız nöbet tuttuğu ve yorgunluk yüzünden kaza yapmış olabileceği çok acı. Trafik kazası normal bir olay ancak sebebi çalışma şartlarının ağırlığı ise çok acı. İnsan sağlığı için hizmet eden doktorun uykusuz ve aralıksız mesai yapması kabul edilemez. Sağlık Bakanlığı her geçen gün iş yükünü artırıyor. Sağlık çalışanları artık tükendi. En son 'Her 5 dakikada bir hasta bakılacak' diye talimat göndermeleri de bakış açılarını gösteriyor. 36 saat uyumadan, dinlenmeden sağlık hizmeti vermek, çalışan ve hizmet alan vatandaş açısından oldukça riskli. Ağır çalışma koşulları altında ezilen sağlık çalışanlarımızdan herkese güler yüz göstermesini beklemek, hata yapma paylarını kabul etmemek ve her olayda şikayet edilmeleri için yok açmak insafsızlıktır."

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA YÜZDE 25 EKSİK PERSONEL VAR"

Sağlık Bakanlığı'ndaki eksik personel sorununa dikkat çeken Doğruyol yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Hastanelerde özellikle kıdemsiz asistanların çalışma şartlarının ağırlığı bilinen bir gerçek. Yetkililerin şartları düzeltmek için hiçbir çabalarının olmaması ise üzücü. Bazı bakanlıklarda yeterli personel sayısı varken, hatta bazı bakanlıklarda istihdam fazlası personel varken, Sağlık Bakanlığı'nda yaklaşık yüzde 25 eksik personel ile hizmet vermeye çalışmanın iş yükünün diğer personellere yüklendiğini unutmamak gerek. Dr. Rümeysa’nın ölümü bir şeyi değiştirecek mi? Maalesef hiçbir şey değişmeyecek, nöbet listesinden Rümeysa çıkarılacak. Yerine kalan asistanlara ekstra fala nöbet yazılacak."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir