MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir felaket yaşanıyor, evden çıkmayın
Güncel
2 Şubat 2021 Salı 11:26

Bir felaket yaşanıyor, evden çıkmayın

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler göle döndü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler göle döndü. Trafikteki çok sayıda araç ise sular altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı. İzmir Valisi de kamu çalışanlarının yarım gün izinli olduğunu duyurdu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için sağanak ve fırtına ikazının ardından gece saatlerinde başlayan ve etkisini gittikçe artıran sağanak sonrası dereler taştı, caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı. Trafikte bulunan çok sayıda araç ise sular altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın” uyarısı yapıldı.

TUNÇ SOYER UYARI YAYINLADI

Soyer, bir çok noktada taşkınlar meydana geldiğini belirterek, “Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” dedi.

VALİ: KAMU ÇALIŞANLARI YARIM GÜN İZİNLİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya üzerinden duyuru yaptı ve kamu çalışanlarının yarım gün izinli olacağını duyurdu. Vali’nin yayınladığı açıklama şu şekilde; Değerli İzmirliler, İzmir’e sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Bu sebeple birçok altgeçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir