MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir devrin sonu... Ziraat Bankası İzmir'deki medya binalarını satıyor!
Güncel
30 Ağustos 2024 Cuma 17:46

Bir devrin sonu... Ziraat Bankası İzmir'deki medya binalarını satıyor!

Ziraat Bankası, İzmir'de uzun süre Doğan Holding, daha sonra ise Demirören Medya bünyesinde matbaa ve haber merkezi olarak kullanılan 2 taşınmazı satışa çıkardı. Konak ilçesindeki gazete binası için 287 milyon 980 bin, Gaziemir'deki matbaa binası için ise 910 milyon 107 bin TL bedel belirlendi. 

SONKALEİZMİR - Demirören Holding, 2018 yılında Doğan Holding'den 916 milyon dolara satın aldığı aralarında Hürriyet, Milliyet, Posta, CNNTürk ve KanalD'nin de olduğu medya kuruluşları için Ziraat Bankası'ndan 895 milyon dolarlık kredi çekmişti. Demirören Medya'nın, kredi borcunu ödemediği iddiaları sık sık gündeme gelmişti. Demirören Holding, bu gelişmelerin ardından bünyesindeki bazı taşınmazları Ziraat Bankası'na devretmişti. 

Devredilen taşınmazlar arasında Gaziemir'deki matbaa binası ve DHA, Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın haber merkezi olarak kullandığı Konak'taki bina da bulunuyordu. İki taşınmazla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ziraat Bankası iki taşınmazı satışa çıkardı. 

MATBAA BİNASI 916 MİLYONA SATIŞTA
Medya grubunun uzun yıllar matbaa olarak kullandığı İzmir'in Gaziemir ilçesindeki taşınmaz banka tarafından satışa çıkarıldı. 17 bin 86 metrekarelik bina için 910 milyon 107 bin 500 TL muhammen bedel belirlendi. Binanın sadece peşin olarak satılacağı ihale 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. 

GAZETE BİNASI DA SATIŞTA!

Banka, yıllarca DHA, Hürriyet, Milliyet ve Posta'daki personel tarafından haber merkezi olarak kullanılan Konak'taki binayı da satışa çıkardı. 8 bin 540 metrekarelik bina için ise 278 milyon 980 bin TL'lik bedel belirlendi. 

Demirören Medya, geçtiğimiz günlerde küçülme kararı almış ve İzmir eklerini de kapatma kararı almıştı.   

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir