MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bilim Kurulu'ndan ikinci pik uyarısı!
Güncel
2 Mayıs 2020 Cumartesi 11:13

Bilim Kurulu'ndan ikinci pik uyarısı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Ramazan Bayramı sonrası daha normal bir düzene geçileceğini söyledi. Öte yandan Özlü, ikinci pik dalgasına karşı da uyarılarda bulundu

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Ramazan bayramından sonra başlayacak olan normalleşme sürecine dair, Sözcü’den Hande Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

“İnsanlar ne zaman eskisi gibi rahatça dışarı çıkacak? Tatile gidebilecek mi?” gibi sorulara yanıt veren ve ikinci pik dalgasına karşı da uyarılarda bulunan Özlü’nün açıklamaları şu şekilde:

‘BULAŞ HIZI AZALDI’

"Şu dönemde çok ihtiyatlı konuşmaya çalışıyoruz. Çünkü bir taraftan daima umudu korumak lazım ama öbür taraftan da çok olumlu şeyler söylediğiniz zaman bir rehavet ve gevşeme olabilir. Bu da çok tehlikeli.

Veriler son iki haftadır salgının bulaşma hızının önemli ölçüde azaldığını gösteriyor. Vaka sayılarımız azalmaya başladı. Bu da salgının bulaşma hızının yavaşladığını gösteriyor. Yani alınan tedbirler işe yaramış görünüyor.

Sokağa çıkma yasakları, kısıtlamaları, iller arası nüfus hareketlerinin azaltılması, maske kullanımı gibi önlemler işe yaramış. Onun için bu açıdan önümüze daha bir umutla bakabiliriz. Tünelin ucunda ışığı gördük diyebiliriz."

‘GÜVENLİ NOKTADA DEĞİLİZ’

"Bugüne kadar insanlar evde kaldılar bu tabii çok zahmetli bir süreç. Gerçekten boşu boşuna evde kalmıyorsunuz. Bu aldığınız tedbirler işe yarıyor ve etkili oluyor bunu gördük. “Geldiğimiz nokta itibariyle artık bu işin sonuna geldik bunu başardık rahatlayabilir miyiz?” diye sorarsanız. Hayır asla o güvenli noktada değiliz.

Tam tersine çok kırılgan çok hassas bir noktadayız. Şuanda yatay seviyeyi yakaladık ama düşüşe geçmemiz ve bunu sonlandırmamız gerekiyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir