MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beydağ'da salep hasadı!
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:18

Beydağ'da salep hasadı!

Beydağ Belediyesi, kendisine ait 350 metrekarelik alanda ektiği saleplerin hasadını yaptı. Başkan Feridun Yılmazlar, salep üretimini ilçede yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar deneme amaçlı bir araziye ektikleri saleplerin ardından şimdi de 350 metrekarelik belediye arazisine ektikleri saleplerin hasadını gerçekleştirdi. 

Başkan Yılmazlar, “Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyemizin Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden temin ettiği tohumları, Enstitü Salep Uzmanı Ziraat Mühendisi Ünal Karık’ın kontrolünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, İzmir Köykoop Birlik Müdürü Yasemin Güngör’ün de katılımlarıyla Belediye personelimiz ve Beydağlı kadınlarca dikimini yaptığımız salep bahçemizde bugün salep hasadı yaptık" dedi.

350 metrekarelik alana 10.000 salep fide dikimi yaptıklarını belirten Başkan Yılmazlar “Amacımız üreticilerimize farkındalık yaratıp öncülük etmek. Pazar payı ve katma değeri yüksek olan alternatif tarım ürünü olan salep ekimini ilçemizde yaygınlaştırmak” dedi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir