MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama Katı Atık Tesisi için ÇED süreci başlatıldı
Güncel
7 Mart 2023 Salı 17:07

Bergama Katı Atık Tesisi için ÇED süreci başlatıldı

İzmir'de Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'nin yükünü hafifletmek amacıyla projelendirilen Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için ÇED süreci başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. arasında imzalanan protokolle hayata geçirilecek projenin maliyeti 86 milyon 324 bin TL olarak açıklandı. 

SONKALEİZMİR-İzmir Doğu Star Elektrik Üretim firması, Bergama'ya bağlı Kaşıkçı Mahallesi'nde yer alan 279 bin 362 metrekarelik alanda “Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi" kurulması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptı.



Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa ilçelerinden karışık belediye atıklarının getirildiği sahada kurulu bulunan Mekanik Ayırma Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisi’ne ilave olarak ATY Hazırlama Tesisi’nin de dahil edilmesi planlanıyor. Ayrıca II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi lotlarına Lot-3 Düzenli Depolama Alanı’ nın da ilave edileceği ÇED dosyasında yer aldı. Projenin maliyeti ise 86 milyon 324 bin TL olarak açıklandı. 

İzmir'de AK Partili Hakan Koştu başkanlığındaki Bergama Belediyesi ile AK Parti cephesi söz konusu projeye karşı çıkıyordu. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir