MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayramiç kabusu geri dönüyor! Açlık greviyle ancak durdurmuşlardı...
Güncel
11 Ocak 2020 Cumartesi 09:50

Bayramiç kabusu geri dönüyor! Açlık greviyle ancak durdurmuşlardı...

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü'nde Zafer Madencilik tarafından kurulmak istenen feldspat ocağı için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED olumlu raporu verdi. 2014  yılında yapılmak istenen Çevresel Etki ve Değerlendirme (ÇED) toplantısı köylülerin davullu, tenekeli protestosu nedeniyle iptal edilmiş, açlık grevinin de olduğu 2 yıllık direnişin ardından şirketin maden ocağı ruhsatı iptal edilmişti. Valiliğin yenilenen ‘ÇED olumlu’ raporu çevrecilerin tepkisini çekti.

Ahmet ERTAN/SONKALEİZMİR- Duyurunun Çanakkale Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanmasının ardından Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Pınar Bilir, “2013 yılında açlık grevi ile protesto edilen Feldspat madeni için Çevre Şehircilik ÇED olur raporu vermiş. İtiraz için 10 günlük süremiz var. Bugün Kurşunlu'ya yarın Kirazlı'ya” açıklamasını yaptı. Kurşunlu Köylüleri de tepkilerini dile getirdi.

DAHA ÖNCE MADEN OCAĞI RUHSATI İPTAL EDİLMİŞTİ

Aynı maden firmasının 2014 yılında bölgede maden ocağı kurulması için başlattığı çalışmalar sırasında o dönemde köylülerin mücadelesinin yanı sıra burada yaşayan Bülent Özüören 22 günlük açlık grevine başlamıştı. Özüören, maden ocağına gerekli izinlerin verilmesi halinde kendisini yakacağını belirtmişti. Ancak, dönemin Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın araya girmesiyle Bülent Özüören, açlık grevine son vermişti. Köylülerin 2 yıl süren direnişi ve hukuk mücadelesi sonrası şirketin maden ocağı ruhsatı iptal edilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir