MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da yangın ve ilk yardım tatbikatı!
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2024 Perşembe 13:15

Bayraklı'da yangın ve ilk yardım tatbikatı!

Bayraklı Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak, olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak amacıyla personele yönelik eğitim semineri düzenledi. Bu kapsamda, ilk yardım ile yangın öncesi-sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ele alındı, yangın ve ilk yardım tatbikatı gerçekleştirildi.

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen yangın ve ilk yardım konulu eğitim seminerinde temel ilk yardım uygulamaları, yaşam desteği ve yangın sırasında yapılacak müdahaleler gibi hayati önem taşıyan konulara dikkat çekildi. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde gerçekleştirilen eğitim, iş yeri hekimi Dr. Haluk Aydın ve Afet Eğitmeni Berat Eroğuz tarafından Fen İşleri Müdürlüğü personellerine verildi. Eğitimde olay yerinin değerlendirilmesi, kanamalarda ve yanıklarda ilk müdahale, sıcak çarpması, burkulma, kırık-çıkık gibi günlük hayatta karşılaşılabilecek durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı. Ayrıca, yaralı taşıma teknikleri, bilinç bozuklukları, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında doğru müdahale yöntemleri üzerinde duruldu. Dr. Haluk Aydın, ilk yardımdaki bilinçsiz müdahalelerin hayati sonuçlar doğurabileceğini vurgularken, doğru müdahalenin önemine dikkat çekti. Afet Eğitmeni Berat Eroğuz ise yangının tanımı, çeşitleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve iş yeri güvenlik tedbirleri konularında detaylı bilgi verdi. Eğitim sonunda düzenlenen yangın tatbikatında, tüm personel kısa sürede toplanma alanına tahliye edildi. Ardından, yangın söndürme cihazlarıyla pratik uygulamalar yapıldı.

EĞİTİMLER SÜRECEK
Başkan İrfan Önal, “Çalışanlarımızın güvenliği ve sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. İş yerlerinde yaşanabilecek kazalara karşı hazırlıklı olmak ve doğru müdahaleyi yapabilmek hayati önem taşıyor. Düzenlediğimiz bu eğitimlerle hem personelimizin bilinç düzeyini artırıyor hem de olası kazalarda en doğru şekilde müdahale edebilmelerini sağlıyoruz. Hep birlikte daha güvenli bir çalışma ortamı yaratma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir