MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da 'Alkol' tartışması
Yerel Yönetimler
2 Mart 2020 Pazartesi 21:21

Bayraklı'da 'Alkol' tartışması

Bayraklı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında Naz Kafe ve Teras Kafe'nin bulunduğu alanın içkili alan olarak belirlenmesi önergesi tartışma yarattı. AK Parti ve MHP'li üyeler önergeye tepki gösterirken, Başkan Serdar Sandal, "O bölgede gençler arabalarını çekerek alkol alıyor. Bu karar çevrede bu görüntülerin yarattığı rahatsızlıkları da ortadan kaldırabilir" dedi. Bayraklı'da 3 mahalle için kangren haline gelen kentsel dönüşüm konusunda ise bir çalıştay yapılması görüşü ağırlık kazandı

SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısına 'Alkol' tartışmaları damga vurdu. İzmir Barosu'na 3 yıllığına kiralanan Naz Kafe ile Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki Teras Kafe'nin bulunduğu bölgenin içkili alan olarak belirlenmesi önergesi tartışmalara neden oldu. AK Parti Bayraklı Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, meclis gündeminde sadece adreslerin yazılarak kafelerin isimlerinin gizlendiğini öne sürdü. MHP'li Meclis üyesi Muhammet Şahin de önergeye karşı olduklarını söyleyerek yöre halkına danışıldıktan sonra karar alınmasını istedi. 
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, talep üzerine önergeyi gündeme aldıklarını belirterek, "Bu önerge ilgili komisyonlarda görüşülecek. Şu anda alınan bir karar yok. Vatandaşın da isteğine göre sonuç olarak konuyla ilgili karar bu Meclis'te alınacak. O bölgede gençler arabalarını çekerek alkol alıyor. Bu karar çevrede bu görüntülerin yarattığı rahatsızlıkları da ortadan kaldırabilir" dedi. AK Partli Aktaş, belediye şirketi BAYBEL A.Ş.'nin borçları, ödemeleri ve çalışmalarıyla ilgili 8 aylık değerlendirme raporunu istediklerini de söyledi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞTAY
Meclis'te, Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini kapsayan, uzun yıllardır çözüm bekleyen kentsel dönüşüm konusu da gündeme geldi. Başkan Sandal, "Kangren olmuş çözüm bekliyor. Çözmek sanıldığı gibi kolay değil. Daha önce Büyükşehir'in yürüttüğü bazı planlar vatandaş tarafından kabul görmemiş. Koşullar, imar kanunu, tapu değilişiklikleri piyasanın durumu gibi konular çözüm için önemli. Kilitlemiş durumda olan bu konu için vatandaşın ve iş dünyasının ikna edilmesi gerek. Buradan şöyle bir çağrıda bulunuyorum. Bu konuyla ilgili çözüm içeren formüllere açığız. Elimizde kooperatif modeli var. Ancak plan revizyonu gerek. Ana yollar ve giriş konusunda sıkıntılar var. Bağlantı yolları sağlanmalı. Belki kentsel dönüşümle ilgili tarafların katılımıyla bir çalıştay düzenlenebilir" diye konuştu.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU
Meclis'te İdlib'de şehit düşen askerlerimiz için de saygı duruşunda bulunulurken, 3 partiden ortak tepki geldi. CHP Grup Başkan Vekili Yeşim Tekoğlu, "36 askerimiz şehit düştü. Yetmedi mi artık? Çok üzgünüm, ana, baba kardeş artık ağlamasın. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. Adaletin desteklendiği yarınlar istiyoruz" dedi. AK Partili Abdullah Aktaş, "Devletimiz hiçbir zaman askerimizin kanını yerde bırakmamış, bırakmayacaktır. Terör riski göz ardı edilemez. Milletin desteğiyle bunların üstesinden geleceğiz. Şehitler tepesi boş değildir, boş kalmayacaktır" dedi. MHP'li Şahin de "Kahrolsun rejim, yıkılsın zalim Esad. Hesabı sorulacaktır" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir