MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da 6 mahalleyi kapsıyordu... O planlar reddedildi!
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2023 Salı 11:08

Bayraklı'da 6 mahalleyi kapsıyordu... O planlar reddedildi!

Bayraklı'da 6 mahallede 600 hektarlık alanın kentsel dönüşümü için hazırlanan imar planları, ilgili meclis komisyonları tarafından tespit edilen eksiklikler nedeniyle ilk etapta reddedildi. 

SONKALEİZMİR-Bayraklı'da Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri'ni kapsayan 600 hektarlık alanla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Söz konusu alanın dönüşümü için hazırlanan imar planları belediye meclisinin ilgili komisyonları tarafından "Eksiklikler" olduğu gerekçesiyle reddedildi. Planlar, eksikliklerin tamamlanmasının ardından yeniden meclis gündemine gelecek.

Ortak raporla alınan karar, Bayraklı Belediyesi'nin 1 Haziran'da yapılacak meclis toplantısının gündem maddelerinde şöyle yer aldı: 

"Bayraklı ilçesi, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanda hizmet alımı yoluyla hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildiğinden bu aşamada reddine ilişkin "Plan ve Bütçe", "İmar", "Hukuk", "Çevre, Sağlık, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık", "Eğitim", "Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri", "Sosyal İşler", "Mahalle Sınırları Tespit", "Çocuk Hakları, "Gençlik ve Spor", "Kültür", "Sosyal Konutlar", "Kent Konseyi", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Madde Bağımlılığı ile Mücadele", "Araştırma ve Geliştirme (AR-GE)", "Kentsel Dönüşüm", "Engelsiz Yaşam", "Deprem ve Afetler", "Hayvan Hakları", "Kadın, Aile ve Çocuk" Komisyonları (oy birliği) ortak raporu."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir