MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayındır'da örnek proje... Köylüye arazi ve incir fidanı!
Yerel Yönetimler
11 Mart 2021 Perşembe 10:47

Bayındır'da örnek proje... Köylüye arazi ve incir fidanı!

Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ve Sarıyurt lahallelerinde orman vasfını yitirmiş araziler tekrar değerleniyor. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile mahallelerde yaşayan vatandaşlara destek olunacak. Projede ilk olarak Lütuflar mahallesindeki yaklaşık 35 hektar alan mahallelilere kura ile dağıtılmış ve bu alanlara dikilmesi için dağıtılan incir fidanları üreticiler tarafından toprakla buluşturulmuştu

Bayındır’da dağlık alanda bulunan Lütuflar, Kızılkeçili, Çamlıbel, Söğütören ve Sarıyurt lahallelerinde orman vasfını yitirmiş araziler tekrar değerleniyor. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile hem araziler değerlenecek hem de bu mahallelerde yaşayan vatandaşlara destek olunacak. Projede ilk olarak Lütuflar mahallesindeki yaklaşık 35 hektar alan mahallelilere kura ile dağıtılmış ve bu alanlara dikilmesi için dağıtılan incir fidanları üreticiler tarafından toprakla buluşturulmuştu.

Proje kapsamında Lütuflar Mahallesi’nden sonra Kızılkeçili Mahallesi’nde de 360 dekar alan üreticilere kura ile dağıtıldı. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Planladığımız gibi Kızılkeçili mahallemizde orman vasfını yitiren araziler de Bakanlığımız ve Orman İşletme Müdürlüğümüzle beraber yaptığımız çalışma sonrası vatandaşlara dağıtıldı. 360 dekar alanı 101 hemşerimize kura ile dağıttık. Bu alanlara dikilmesi için de kişi başı 70 incir fidanı verdik. Hayırlı ve bereketli olsun inşallah” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir