MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tunç Soyer'den flaş Buca Cezaevi çıkışı
Güncel
27 Aralık 2022 Salı 11:35

Başkan Tunç Soyer'den flaş Buca Cezaevi çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ancak hükümet tarafından yapılaşmaya açılmak istenen 69 bin metrekarelik alana sahip Buca Cezaevi arazisiyle ilgili flaş bir çıkış yaptı. Araziyle ilgili bakanlıkça planlanan yapılaşmaya ilişkin görsel ile İzmir Büyükşehir'in olmasını istediği şeklin görselini paylaşan Başkan Soyer, altına, "Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği" notunu düştü.

SONKALEİZMİR- Daha önce "Yapmayın. Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var" açıklaması ile Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den, yeni yıl öncesi çarpıcı bir çıkış daha geldi. İzmir'in en kalabalık ilçesi Buca'nın tam kalbindeki 69 bin metrekarelik arazinin yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan Başkan Soyer, sosyal medya hesabından dikkat çeken iki görsel paylaştı. Buca Cezaevi arazisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yapılmak istenen konut projesinin görseli ile İzmir Büyükşehir'in olmasını istediği şeklin görselini paylaşan Başkan Soyer, altına ise "Buca'ya reva görülen / Buca'nın hak ettiği" notunu düştü.

Başkan Soyer'in bu mesajının altına çok sayıda İzmirli yorum yaptı.

İşte o Soyer'in paylaştığı görselller:

KONUT VE TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORLAR

Buca'da 16 blok halinde 1959 yılında inşa edilen Buca Cezaevi, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de gerçekleşen 6,6 büyüklüğündeki depremde gördüğü hasar ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Kasım 2020'de boşaltıldı. Şehrin merkezinde yer alan 69 bin metrekarelik bir alana sahip bu cezaevinin geleceği konusundaki belirsizlik devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yıkılan Buca Cezaevi için hazırladığı yeni planı askıya çıkardı. Hazırlanan yeni imar planları ile alanın esas olarak ticaret ve konut alanına dönüşeceği ortaya çıktı. Buna, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, kentteki sivil toplum örgütleri ve şehir plancıları tepki gösterdi. Buca'nın en büyük sorununun kalabalık ve ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getiren yurttaşlar, Buca Cezaevi arazisinin bari yeşil alana dönüştürülüp insanlara nefes alma imkanı bırakılmasını istedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir