MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay'ın sözlerini çarpıtıp yayınladılar.. ALÇAKÇA SALDIRI!
Politika
26 Ağustos 2024 Pazartesi 23:02

Başkan Tugay'ın sözlerini çarpıtıp yayınladılar.. ALÇAKÇA SALDIRI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısındaki sözleri bazı güdümlü sosyal medya hesapları tarafından çarpıtılarak servis edildi. CNN Türk ve İzmirdeçevirme sayfasından Başkan Tugay'ın "Ölen balıklar buraya ait değil, gemilerle taşındı" dediği şeklinde manipülasyon yapıldı. Oysa Tugay körfezde oksijen eksikliği yaratan 'Polykrikos' adlı planktonların İzmir Limanı'na gelen gemiler yoluyla taşındığını söylemişti.

SONKALEİZMİR-İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ve kirlilik ile ilgili bugün Milli Egemenlik Evi'nde basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın sözleri bazı güdümlü sosyal medya hesapları tarafından alenen çarpıtıldı. 

CNN Türk televizyonu ile izmirdeçevirme adlı instagram sayfasından Başkan Tugay'ın "Ölen balıklar buraya ait değil, gemilerle taşındı" dediği şeklinde servis edildi. Çarpıtılarak servis edilen paylaşımlar İzmiriller'in de büyük tepkisini çekti. 

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bazı vatandaşlar ile basın toplantısını izleyen gazeteciler, yalan paylaşımlara büyük tepki gösterdi. SONKALE'nin de takip ettiği basın toplantısında Başkan Tugay, kirliliğe neden olan sebepleri bilimsel veriler ışığında tek tek açıklarken, körfezin kahverengiye dönmesine de neden olan 'Polykrikos' adlı planktonların İzmir Limanı'na gemiler yoluyla taşındığını vurgulamıştı. Tugay bu türlerin ilk kez geçen yıl İzmir Körfezi'nde görüldüğünü ve yayılarak oksijen seviyesini düşürdüğünü söylemişti. 

BAŞKAN TUGAY'IN GERÇEK SÖZLERİ 

Başkan Tugay'ın çarpıtılan bölümle ilgili gerçek sözleri şöyle:

"Limana gelen yük gemilerinin özellikle körfezde ağır bir kirlenmeye yol açtığını düşünüyoruz. Bu mikro alglerin taşındığına sebep olduğunu düşünüyoruz. Bu gemiler yola çıkmadan denge için tabanına tonlarca su alıyor. Daha sonra bu suyu körfeze boşaltıyorlar. Mikroalg türünün bu gemiler yoluyla taşındığını düşünüyoruz. Bunlar bilim insanlarının bize söylediği şeyler. Bu tür başka limanlardan alınan atık suların geldiği limanda boşaltılmaması için arıtma tesisinin olması gerekiyor. Böyle bir tesisimiz yok. Bunun sorumluluğu liman işletmesindedir."

İŞTE O YAYINLAR

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir