MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay'dan Cengiz İnşaat çıkışı...
Yerel Yönetimler
28 Kasım 2022 Pazartesi 17:23

Başkan Tugay'dan Cengiz İnşaat çıkışı... "Tapulu olmasa da belediyenin yetkisinde"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengiz İnşaat'ın Mavişehir'de şantiye olarak kullandığı araziden doğan ecrimisil bedelinin Danıştay tarafından iptal edilmesi ile ilgili konuştu. Başkan Tugay, "'Burası tapulu değil, belediye ecrimisil alamaz' diye gerekçe bildirmişler. Tapulu olmasa da burası kamusal alan ve belediyenin yetkisinde. İşgal de hukuksuz. O nedenle ısrar edeceğiz" dedi.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediyesi, Cengiz İnşaat'tan 6 yıl boyunca şantiye olarak kullandığı Mavişehir'deki arazi için mahkeme kararıyla yaklaşık 8 milyon TL ecrimisil bedeli tahsil etti. Cengiz İnşaat'ın temyize götürdüğü mahkeme kararını bozan Danıştay, dava dosyasını yeniden görülmek üzere İzmir 7. İdari Mahkemesi'ne gönderdi.

Kararı SONKALE'ye değerlendiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Danıştay'a sunulan gerekçeye dikkat çekti. Tugay şöyle konuştu:

"Orayı 6 sene şantiye olarak kullandılar. Biz fark ettiğimizde tebligat çekip 'Burası kamusal alan, çıkın' dedik. Önce çıkmak istemediler. Onun üzerine geçmişe dönük ecrimisil bedeli çıkararak tekrar bildirimde bulunduk. Mahkemeye taşıdılar olayı. Mahkemede belirlediğimiz değeri düşürdüler. Ancak İdari Mahkeme, bir ecrimisil hak edişini kabul ederek toplamda 8 milyona yakın bir rakam ödemeleri için karar aldı. Firma da bunu ödedi. Bu ecrimisil kararının iptali için Danıştay 3'e 2 çoğunlukla iptal kararı almış. 'Burası tapulu değil, belediye ecrimisil alamaz' diye gerekçe bildirmişler. Tapulu olmasa da burası kamusal alan ve belediyenin yetkisinde. İşgal de hukuksuz. O nedenle ısrar edeceğiz. İdare Mahkemesi'nde görülürken yeniden bu yönde savunma yapacağız. O arazinin peşini bırakmayacağız."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir