MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay'dan Buca Cezaevi hamlesi...
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2024 Salı 13:06

Başkan Tugay'dan Buca Cezaevi hamlesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planların İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği Buca Cezaevi alanı ile ilgili Ankara'da kritik bir görüşme yaptı. İller Bankası yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Tugay'ın alanın atıl kalmaması için Bakan Murat Kurum ile de görüşeceği belirtildi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Genel Sekreter Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile birlikte Ankara'da önemli temaslarda bulundu. 

Buca Cezaevi arazisinin mülkiyet hakkının büyük kısmını elinde bulunduran İller Bankası'nın yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Tugay, alanın atıl kalmaması için çözüm istedi.
Adalet Bakanlığı'nın da hissesinin olduğu alanın büyük oranda yeşil alan olarak kente kazandırılmasını isteyen Başkan Tugay'ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile de görüşeceği öğrenildi. 

BÜYÜKŞEHİR DE PLAN HAZIRLAMIŞTI

Buca Cezaevi arasizini rezerv alan olarak ilan eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklği Bakanlığı'nın daha önce hazırladığı imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucu mahkeme tarafından iptal edilmişti. 

Büyükşehir söz konusu alan ile ilgili plan yapıp belediye meclisinden geçirmişti. Planlarda arazinin rekreasyon alanı, genel otopark alanı, hafif raylı toplu taşıma istasyonu ve diğer kamusal alanlar için kullanılması planlanmıştı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir