MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay'dan AK Partili İnan ve Bursalı'ya 'Ölü balık' yanıtı...
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2024 Çarşamba 20:23

Başkan Tugay'dan AK Partili İnan ve Bursalı'ya 'Ölü balık' yanıtı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri sonrası "Ölü balıklar gemilerle taşındı" şeklinde açıklama yaptığı iddiasını gündeme getiren AK Parti İzmir Milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Eyyüp Kadir İnan'a yanıt verdi. Tugay, "Bir kanal benim ölü balıkların taşındığını söylediğimi iddia etti. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf” dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ile çeşitli ilgili iddiaları gündeme getiren AK Parti İzmir Milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ile Şebnem Bursalı'ya yanıt verdi. 

Tugay şöyle konuştu:

"Körfez'de plankton türleri tropikal bölgelerden taşınarak yük gemileri ile Körfez'e geldi. Normalde bunlar burada yaşamaz. Ancak bu sene o kadar sıcak oldu ki yaşadılar. 'Bu türleri taşıyan yük gemilerle ilgili önlem alınmalı' dedim. Aynı akşam bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediği iddiasını dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf! Böyle şeylere maruz kalan insanlar olarak kusurumuz olabilir. En kısa zamanda gideririz. Rica ediyorum bize böyle muamele yapmayın. Ben böyle bir şey söyleyebilir miyim? Ne tür zeka böyle bir uydurma üretebilir? Benim konuşmamı kesmişler ve güzel bir video yapmışlar." 

AK PARTİLİ KEVSER'E ÜSLUP TEPKİSİ

AK Partili Burçin Kevser’in gündem dışı konuşmalardaki sert üslubunu eleştiren Cemil Tugay, "Provokatif dil kullanıyorsunuz. Sizin üslubunuz dikkatimi çekiyor, bunu yapmayın hoş değil. Biz Karşıyaka Belediyesi’nden 200 milyona bir şey almadık. Karşıyaka Belediyesi’ne neredeyse 1 kuruş yardımda bulunamadık SGK borçları gerekçesiyle. Her şeyi doğru anlamadan konuşuyorsunuz. Sizi men ediyorum böyle konuşmadıktaN. Sizin vekilleriniz benim, 'ölü balıklarla’ ilgili söylemlerimi çarpıttılar. Çok ayıp bu. Bir vekile yakışmayan seviye düşüklüğü. Belediye başkanının söylediklerini çarpıtıp, iftiraya dönüştürüp insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar. Ben 'Ölü balık getirildi' demedim. Bu iftirayı atanlar düzeltmelidir. Bu iftira bana atıldı. Biz 100 tane cemevi yaparız. Ancak Cumhurbaşkanı kararnamesi bunları yasaklıyor. Önce okuyun sonra konuşun" dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir