MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay: 'Esnafımızı yalnız bırakmayacağız'
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:18

Başkan Tugay: 'Esnafımızı yalnız bırakmayacağız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Yamanlar Dağı mevkisinde süren yangınla ilgili son bilgileri verdi. Başkan Tugay, yangının tam anlamıyla kontrol altına alınmadığına dikkat çekerken, "Ekmek tekneleri zarar gören esnafımızın her zaman yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız" dedi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yamanlar yangınından etkilinen sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek destek mesajı verdi. Yangınla ilgili son bilgileri sosyal medya hesabından veren Başkan Tugay şunları söyledi:

"Karşıyaka Yamanlar bölgesinde başlayan ve kentimize büyük acılar yaşatan orman yangını gücünü kaybetmiş olsa da ne yazık ki henüz tam anlamıyla kontrol altına alınmadı. İlgili kurumlar ve belediyemizin tüm birimleri ile sahada söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Şu anda yerleşim bölgelerini tedirgin edecek bir yangın yok. 



Örnekköy'de bulunan küçük sanayi sitesinde yangından etkilenen esnafımızla bir araya geldik. Ekmek tekneleri zarar gören esnafımızın her zaman yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız. 



Yangının en çok etkilediği yerlerden biri olan Sancaklı Köyü'nü ziyaret ettik. Yurttaşlarımızın kayıplarını en hızlı şekilde onarmak için elimizden geleni en kısa sürede yapacağız."

4 bin hektarlık alan etkilendi

Başkan Tugay, yangın nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü'nde de  incelemelerde bulundu. Tugay daha sonra İstanbul, Muğla, Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli büyükşehir belediyeleri ile Kadıköy, Burdur, Afyon belediyelerinden yangına destek vermek için gelen  itfaiye personelini ziyaret etti. 
Yangınlardan orman alanı, mera, tarım vasfında olan alanlar ve kısmen yerleşim yerleri etkilendi. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara uydu görüntülerinden yapılan hesaplamalara göre İzmir'de iki gündür süren yangınlardan, yaklaşık 4 bin 312 hektarlık bir alanın etkilendiğini belirtti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir