MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer için dev borçlanma yetkisi!
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 14:18

Başkan Soyer için dev borçlanma yetkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem projesi ve elektrikli otobüs alımı için 449 milyon 500 bin TL'lik borçlanma kararı aldı. Daha önce bu tür yatırımları öz kaynaklarıyla yapan İzmir Büyükşehir'in borçlanma talebi pazartesi belediye meclisine gelecek.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafik ve toplu ulaşım sorununa çare olabilecek projeler için kolları sıvadı. Daha önce belediyenin öz kaynaklarıyla yapılan metro, hafif raylı sistem ve otobüs alımı gibi büyük ölçekli yatırımların artık kredilerle yapılması konusunda karar kılındı. Buna göre, "Fahrettin Altay - Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi" kapsamında kullanılmak üzere, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ve/veya OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu'ndan (OFID) 50 milyon Euro tutarında krediye ihtiyaç olduğu bildirildi. Bugünkü euro kuru ile yaklaşık 387 milyon 500 bin TL'ye denk gelen kredi talebine ilişkin gündem, pazartesi günkü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alınacak.

SOYER'E 449,5 MİLYON TL'LİK YETKİ

Karar meclisten geçerse, kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Başkan Tunç Soyer'e yetki verilecek.

AK PARTİ VE MHP NE DİYECEK

Ayrıca, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 20 elektri otobüs alımında kullanılmak üzere 62 milyon TL tutarında veya eşdeğeri döviz cinsinden nakdi krediye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Bu konuda da Soyer'e imza yetkisi verilmesi istenecek.

Soyer'e verilecek borçlanma yetkisinin tutarı yaklaşık 449 milyon 500 bin TL'yi bulacak. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek öneriye AK Parti ve MHP cephesinin ne yanıt vereceği merak konusu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir