MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'e büyük destek...
Güncel
23 Kasım 2023 Perşembe 15:18

Başkan Soyer'e büyük destek...

CHP İzmir İl Örgütü, ilçe başkanları ve yönetimleri, milletvekilleri, gençlik-kadın kolları üyeleri ile yurttaşlar, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan İzmir Büyükehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e destek olmak için Milli Egemenlik Evi önünde toplandı. Başkan Soyer, "100 sene önce kapanan defteri yeniden açmak istiyorlar. Öyle yağma yok... Cumhuriyetin ve Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'e hakaret" ve "Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanı Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği" iddiasıyla hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e büyük destek geldi.

CHP İzmir İl Örgütü, ilçe başkanları ve yönetimleri, milletvekilleri, gençlik-kadın kolları üyeleri ile yurttaşlar, başkanlık makamının bulunduğu Kemeraltı'ndaki Milli Egemenlik Evi önünde toplanıp Soyer'e sahip çıktı. 



"İZMİR YİNE ÖNCÜ OLACAK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer saltanatın 100 yıl önce sona erdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Cumhuriyet insanlık tarihinin en büyük devrimlerinden.. Cumhuriyet saltanata karşı bu devrimi yaptı. 100 yıl önce o defter kapandı. Saltanat bitti, cumhuriyet başladı. 100 yıldır bu topraklarda onun erdemleriyle, değerleriyle vefa ve barış içinde yaşıyoruz. Cumhuriyet devriminin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, asla 100 sene önceki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Biz Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 sene önce kapanan bir defteri yeniden açmak istiyorlar. Öyle yağma yok... Cumhuriyetin ve Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz. Gelecek kuşaklara Atatürk’ü taşımaya devam edeceğiz. İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek."

POLAT: TUNÇ SOYER KOLAY LOKMA DEĞİL, BOĞAZINIZA OTURUR

Soyer'e destek veren CHP İzmir Milletvekillerinden Mahir Polat, Başkan Soyer'in konuşmasının Nutuk'tan alıntı olduğuna dikkat çekerek, "İnadına Atatürk, inadına cumhuriyet değerleri, inadına CHP diyeceğiz. Bütün il örgütümüz, ilçe örgütümüzle, işçilerimizle Tunç Soyer’e sahip çıkmaya geldik. Başkanımız bir Sayıştay denetlemesi geçirdi, zerre kadar bir sorun bulamadılar. Bula bula Nutuk’tan alıntıladığı sözden bir sonuç çıkarmaya çalışıyorlar. Yemezler, o kadar kolay değil, Tunç Soyer boğazınıza oturur. O kadar kolay lokma değil. Arkasında Mustafa Kemal’in askerleri var" dedi.

TAŞKIN: PABUÇ BIRAKMAYIZ

CHP İzmir milletvekili Yüksel Taşkın da İçişleri Bakanlığı yetkililerine seslenerek, "Her gün bir çeteye operasyon yapıyorsunuz. Bu çetelerin orada var olmasını sağlayan şahıslarla, devlette yer alan bakanlık yapan şahıslarla niye ilgilenmiyorsunuz? Tunç Soyer’e soruşturma izni vereceğinize sizden önceki bakan beyle ilgili bir tasarrufunuz olacak mı? Asıl uğraşılan şey cumhuriyettir, biz buna pabuç bırakmayız” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir