MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den yeni çağrı... Umut Hareketi büyüyor!
Yerel Yönetimler
9 Şubat 2023 Perşembe 09:31

Başkan Soyer'den yeni çağrı... Umut Hareketi büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin yaralarını sarmak için başlattıkları "Umut Hareketi" kampanyası ile afet bölgesine gönderilen yardımlar hakkında bilgi verdi. Soyer, "Umut Hareketi'ni büyütüyoruz. Başta yiyecek, su ve battaniye olmak üzere çok büyük ihtiyaç var" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesine İzmir'den gönderilen yardımlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Umut Hareketi kampanyasını büyüttüklerini vurgulayan Soyer, destek çağrısını yineledi.

"92 TIR GÖNDERİLDİ"

Başkan Soyer'in açıklamaları şöyle:

"Umut Hareketi'ni büyütüyoruz! Dün (8 Şubat) bir günde, ilçe belediyelerimiz, yardımseverlerin desteği ve kendi olanaklarımızla 46 tır, 27 kamyon ile insani yardım malzemelerini deprem bölgesine doğru yola çıkardık.
Böylece depremin ilk üç gününde İzmir'den Gaziantep, Adana, Malatya, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gönderilen desteğin miktarı 92 tır, 42 kamyon, 3 uçak, 1 gemiye ulaştı.

"YARDIMLARI BEKLİYORUZ"

346 bin battaniye, 6 bin 500  yorgan, 3 bin 500 yastık, 687 bin giyecek, 13 bin gıda, 10 bin hijyen paketi, 7 bin 500 paket hijyenik ped, 16 bin bebek bezi ve maması, 366 bin litre içme suyu, tonlarca insani yardım malzemesi belediyemizin koordinesinde afet bölgeye sevk edildi.

Yeterli mi? HAYIR! İki gündür bölgedeyim. Başta yiyecek, su ve battaniye olmak üzere çok büyük ihtiyaç var. Destek kampanyamızı büyüterek sürdürüyoruz. Yurt içi ve yurt dışından http://umuthareketi.izmir.bel.tr, http://birkirabiryuva.org ve toplama merkezlerine yardımlarınızı bekliyoruz."
 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir