MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den Buca Cezaevi çıkışı: Makinelerin önünde dururuz!
Güncel
7 Kasım 2022 Pazartesi 10:29

Başkan Soyer'den Buca Cezaevi çıkışı: Makinelerin önünde dururuz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Cezaevi arazisinin betonlaştırılmasına karşı çıkacaklarını belirterek, "İnşaatları yaptırmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız, gerekirse iş makinelerinin önünde duracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Cezaevi Planlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sözcü Gazetesi’nden Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Türkiye'nin en güzel sahilleri, yeşil alanları tümüyle yok ediliyor, hatta dokunulmaması gereken, sit alanı olan yerler de iktidara yakın müteahhitlere veriliyor. Siz İzmir çevresinde bunu önleyebiliyor musunuz?" sorusuna Soyer, "Bu tür girişimler olur, İzmir'in Büyükşehir Meclisi'nde de, ilçe meclisinde de hep duvara toslar ama Çevre Bakanlığı'yla İzmir'in iradesini bir kenara itip kendilerini hakim kılabiliyorlar. En son örnek Buca Cezaevi alanı. Buca Cezaevi yıkıldı ve orası yeşil alan olsun istiyoruz, onlar da ticaret, konut, lojman yapmak istiyorlar" yanıtını verdi. 

"GEREKİRSE İŞ MAKİNELERİNİN ÖNÜNDE DURACAĞIZ!"

Tunç Soyer, şöyle devam etti: "Burada da güçlü bir direniş sergileyeceğiz, çünkü yine bizi by-pass ederek bir plan geçirmeye kalktılar. Bakanlıktan, buna direnç göstereceğiz, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, vakıfları organize ederek o inşaatları yaptırmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız, gerekirse iş makinalarının önünde duracağız. Bu dipsiz bir kuyu, rantı tatmin edemezsiniz, onu doyurmak mümkün değil, o yüzden de çok ilkesiz, kuralsız, her şeyi tahrip edebilecek kadar gözü kara gidiyorlar, o yüzden çok sağlam durmak, izin vermemek gerekiyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir