MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer İç Anadolu dernekleriyle bir araya geldi
Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2023 Perşembe 10:19

Başkan Soyer İç Anadolu dernekleriyle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İç Anadolu derneklerinin temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Sandığa gitmenin önemini vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “Bizi diğer coğrafyalardan ayıran en önemli özellik Cumhuriyettir. Atamızın emaneti Cumhuriyete ve demokrasiye birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna günler kala, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İç Anadolu Federasyonları ve Dernekleriyle bir araya geldi. Buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada sandığa gitmenin önemine işaret etti. Başkan Tunç Soyer, “Herkes bu zamana kadar elbette bir kanaate varmıştır. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri. Bu seçim bir Cumhurbaşkanı seçimi değil aynı zamanda geleceğin Türkiyesi’nin rejimini belirleyecek bir seçim. 14 Mayıs’ta sandığa giden herkesin tekrar mutlaka sandığa gitmesi gerek. Seçimde sandığa gitmeyenlere ‘belki sizin oyunuz nedeniyle arzu etmediğiniz bir seçim sonuçlanacak’ demek gerek. Bu seçimde katılım oranı yükseltilmeli” dedi.

Çok daha güzel günler yakın

İç Anadolu’nun bütün kültürlere ev sahipliği yapmış bir coğrafya olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Kültürlerimizin zenginliğini, derinliğini, geleneklerini sizler İzmirlilerle buluşturuyorsunuz. İzmir’in demokrasi şehri olmasının en belirgin özelliği çok sesliliktir. Demokrasidir. Demokrasi bir arada yaşamanın en önemli, en temel unsurudur. Çok uzun yıllar sonradan keşfedilmiş bir yaşam biçimidir. Sadece demokrasilerde bir ülkenin yarattığı kaynaklar o ülkenin vatandaşlarına dağıtılır. Demokrasi 5 yılda bir sandığa gitme biçimi değildir. Bizi diğer coğrafyalardan ayıran en önemli özellik Cumhuriyettir. Atamızın emaneti Cumhuriyete ve demokrasiye birlikte sahip çıkmalıyız. Çok daha güzel günler yakın. Çok ses, çok nefesle” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir