MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Sengel'den 'JES'e hayır' çağrısı...
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2024 Pazartesi 09:34

Başkan Sengel'den 'JES'e hayır' çağrısı...

Efes Selçuk’un Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerini içine alan sahada hayata geçirilmek istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES) Projesinin tekrar gündeme gelmesiyle Selçuk Kent Konseyi tarafından düzenlenen imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanyaya destek veren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, vatandaşları yarın yapılacak 'JES'e hayır' mitingine davet etti, "Daha önce nasıl iki kez iptal ettirdiysek halkın gücüyle tekrar iptal ettireceğiz” dedi.

Daha önce Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, çevre örgütleri ve vatandaşların direnişiyle iki kez iptal ettirilen projenin yeniden gündeme gelmesiyle Selçuk Kent Konseyi öncülüğünde yeniden direnişe geçen vatandaşlar bir kez daha “JES’E HAYIR” demeye hazırlanıyor.

Efes Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kent Konseyi iş birliğiyle geçen hafta Çamlık, Havutçulu ve Gökçealan köylerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan vatandaşlar 15 Ekim Salı günü saat 10.00’da Havutçulu’da bir araya gelecek. İlgili firma tarafından düzenlenmek istenen toplantıya izin vermemek amacıyla bir araya gelecek vatandaşlar günlerdir “JES’E HAYIR” diyerek, bir kez daha direneceklerini belirttiler.

BAŞKAN SENGEL: BİR KEZ DAHA JES’E HAYIR

15 Ekim Salı günü gerçekleşecek direniş öncesi düzenlenen imza kampanyasına destek veren Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tarıma, doğaya ve insan sağlığına geri dönüşü olmayan projeye bir kez daha karşı çıkacaklarını belirterek; “JES’E Hayır. 15 Ekim Salı günü saat 10.00’da Havutçulu Köyü’nde hep birlikte yeniden direneceğiz. Daha önce nasıl iki kez iptal ettirdiysek halkın gücüyle tekrar iptal ettireceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir