MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Selvitopu'dan 'çevreci' bayram mesajı... Poligon, Kazdağları olmasın!
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2019 Cuma 16:18

Başkan Selvitopu'dan 'çevreci' bayram mesajı... Poligon, Kazdağları olmasın!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, personelle bayramlaşma töreninde çarpıcı çevre mesajları verdi. "Kazdağları'nın fotoğraflarını gördükçe içimiz parçalanıyor. Buna kendi sorumluluk alanlarımızda fırsat vermemeliyiz" diyen Başkan Selvitopu, "Önemli olan çevre katledilmeden önlem almaktır. Bizde de hepinizin bildiği Poligon Deresi konusu var. Orayı yeşil bir miras olarak gelecek nesillere bırakmalıyız. Poligon Deresi, Kazdağları gibi olmasın" mesajını verdi.

SONKALE- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye personeli ve meclis üyeleriyle toplu bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Çarpıcı çevre mesajları verdi. Kazdağları'nda yaşanan çevre felaketine dikkat çeken Başkan Selvitopu, "Kazdağları'nın fotoğraflarını gördükçe içimiz parçalanıyor. Neymiş altın çıkaracaklarmış şuymuş buymuş. Bunlar çok yanlış. O doğayı, o değerleri tekrar geri getiremeyiz. Buna kendi sorumluluk alanlarımızda kesinlikle fırsat vermemeliyiz. İzin vermemeliyiz" dedi.

HER ŞEYE RANT GÖZÜYLE BAKANLAR VAR
Selvitopu, Karabağlar'da ve birçok yerde de aynı durumun yaşandığını vurgularken, "Kavacık'ta da taş ocakları açılmaya çalışılıyor. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Canla başla çevre tahribatını engellemeye çalışan avukat arkadaşlarımızı kutluyorum. Önemli olan birşeyler olmadan, çevre katledilmeden önlem almaktır. Ama herşeye rant gözüyle bakan ve bunu anlamayanlar var" diye konuştu.

KURUMUN KALBİ ÇALIŞANLARDIR
İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanının bir kısmının konuta çevrilmesi planına karşı çıkan ve Poligon Deresi'nin askeriyenin taşınması durumunda rekreasyon alanına çevrilmesi konusundaki ısrarını da yineleyen Başkan Muhittin Selvitopu, "Bizde de hepinizin bildiği Poligon Deresi konusu var. Orayı yeşil bir miras olarak gelecek nesillere bırakmalıyız. Poligon Deresi, Kazdağları gibi olmasın. Tek başına benim gibi temsil noktasındaki kişilerin Poligon Deresi'ne sahip çıkması yetmez. Belediyedeki 1500 kişi de buna sahip çıkmalı. Çünkü bir kurumun kalbi çalışanlarıdır. Hepimiz bu değerlere sahip çıkmalıyız. Unutmayın ki hepiniz bir güçsünüz" dedi.

KİMSENİN TAVSİYESİNE İHTİYACIMIZ YOK
Başkan Selvitopu, belediye kaynaklarının halkın yararına kullanılması gerektiğini de vurgularken, "Devletin malı denizdir diye çirkin bir tabir var. Evet devletin malı çoktur ama devletin malı halkın malıdır. Kaynaklarını halkın yararına kullanmak gerekir. Bizim de bu konuda kimsenin tavsiyesine ihtiyacımız yok. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz" diye konuştu.
Personelle tek tek tokalaşıp bayramını kutlayan Selvitopu, "Demokrasinin, saygının, sevginin ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke" temennisini dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir