MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Selvitopu: Nöbet değişimi şart!
Yerel Yönetimler
30 Nisan 2023 Pazar 10:07

Başkan Selvitopu: Nöbet değişimi şart!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeniden aday gösterilen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve milletvekili adayı PM üyesi Devrim Barış Çelik’le birlikte ilçede görev yapan muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Ülkenin geleceği ve insanların huzuru için muhtarlardan destek isteyen Başkan Selvitopu, “Yaşanan sıkıntıların, tıkanan konuların aşılması için nöbet değişimi şart” dedi.

Türkiye’nin önemli bir seçim gerçekleştireceğini belirten Başkan Selvitopu, “Farklı siyasi düşünceleriniz, tercihleriniz olabilir. Bunlar gayet doğal. Ancak bu iktidar artık ülkeyi taşıyamıyor. Algı oyunlarıyla sorunları gizlemeye, halkın gerçek taleplerini görmezden gelmeye devam ediyorlar. Biz de işte bu nedenle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve partimiz için sizlerden destek istiyoruz. 14 Mayıs’ta sonuç ne olursa olsun, umarım ülkemiz için hayırlısı olur” diye konuştu.

Beklemedeyiz…
Karabağlar’da 17 muhtarı ilgilendiren 540 hektarlık alanın kentsel dönüşümü konusunda 11 yıldır beklediklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bunu başaramayanlar, “belediye engel oluyor” algısı yaratmayı denediler. Bizim engel olma gibi bir derdimiz yok. Algı oyunlarıyla bir yere varılamaz. Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın mahallerimizi kapsayan 106 hektarlık alanla ilgili yaptığımız plan da, bakanlığın önünde 6 aydır bekliyor. İşte tüm bunların çözümü için iktidarın değişmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Selvitopu, üniversite alanına yapılmak istenen TOKİ konutlarıyla ilgili kura çeken vatandaşlar için farklı öneri sunduklarını, buna da yanıt alamadıklarını bildirdi.

Siyasi iktidarın, doğalgaz bağlanması konusunda da sanki Karabağlar Belediyesi yetkiliymiş gibi kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirten Başkan Selvitopu, “Ne güçlü bir yerel yönetimmişiz ki koskoca hükümet bizden habersiz adım atamıyor” yorumunu yaptı.

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve PM Üyesi Devrim Barış Çelik de, 14 Mayıs’ta iktidarı kazanmaları durumunda, muhtarların çalışma koşulları ve özlük hakları için yasal düzenleme yapılacağını sözünü verdiler. Başkan Selvitopu, Kılıç ve Çelik, daha sonra muhtarların çeşitli konulardaki taleplerini dinlediler, sorularını yanıtladılar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir